Zvanični trejler za film Roba Rajnera, “LBJ”

Electric Entertainment predstavlja nam zvanični trejler za novo ostvarenje Roba Rajnera, “LBJ”, o životu 36. američkog predsednika.
Lindon B. Džonson odrastao je u zapadnom Teksasu i njegov put do predsedničkog mesta bio je specifičan. Zamenio je ubijenog predsednika Džona F. Kenedija, 1963. godine. Džonson je odigrao važnu ulogu u borbi protiv siromaštva i ključnu ulogu u donošenju zakona o građanskim pravima. Ipak, odlučio je da se ne kandiduje za drugi mandat zbog sve većeg nezadovoljstva Amerikanaca nasiljem kod kuće i u Vijetnamu. Januara 1969. zamenio ga je Ričard Nikson, a samo četiri godine nakon napuštanja Bele Kuće umro je od srčanog napada kada je imao samo 64 godine.
U ostvarenju “LBJ” pored Vudija Harelsona, igraju Ričard Dženkins, Bil Pulman, Majkl Stal Dejvid, Džefri Donovan, Dag Mekeon i Dženifer Džejson Li.
Tokom godina Džonsona su igrali razni glumci u raznim filmovima. U novije vreme igrao ga je Liv Šrajber u ostvarenju “The Butler”, pa Tom Vilkinson u filmu “Selma”, a Brajan Kranston ga je igrao u pozorištu, na Brodveju prošle godine u predstavi “All The Way”.
Rajnerov film dolazi u bioskope 3. novembra.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: