Zlatna koka Holivuda

Jedna stvar se zna ovih dana u Holivudu: ako želite sigurnu zaradu, angažujte Toma Kruza. Glumac je postao otelotvorenje sopstvene replike iz filma “Jerry Maguire”: “Show me the money!”.

Do pre nekoliko godina situacija baš i nije bila takva. Pogotovo kada je Tom počeo da skače po kauču Opre Vinfri i ponaša se kao da ga je neko uključio u struju. Njegova povezanost sa Sajentologijom mnoge je udaljila od njega kao glumca čije bi filmove uvek rado gledali. Njegovo ponašanje ranijih godina nije baš priličilo velikoj zvezdi. Međutim, situacija se nekako stišala. Sada stvari izgledaju drugačije. Najnovije ostvarenje “ Mission: Impossible – Rogue Nation” čvrsto drži prvo mesto top lista. I prošli film iz franšize “M:I”, konkretno “Mission: Impossible -Ghost Protocol” zaradio je širom sveta 694 miliona $. Nije ni čudo što studija Paramount i Sundance žele da sledeće godine prave i “M:I 6”. Međutim, to nije jedini nastavak koji žele da snime. Oni su partneri i u potencijalnoj franšizi “Jack Reacher”. U završnoj fazi su i planovi za nastavak ovog akcionog ostvarenja iz 2012. godine, koje nije baš fantastično prošlo na američkim bioskopskim blagajnama, ali ga je svetsko tržište spaslo. Film je uspeo da inkasira 80,1 mil.$ na američkom i dodatnih 138,3 mil.$ na internacionalnom tržištu.

Kruz inače uskoro treba da završi snimanje novog filma, “Mena”, sa rediteljem Dagom Lajmanom, sa kojim je sarađivao na ostvarenju “Edge Of Tomorrow” (kako stvari stoje, Kruz bi voleo nastavak i ovog filma). “Mena” je priča o pilotu iz stvarnog života, koji je leteo za TWA kompaniju i u avionima švercovao drogu pre nego što je postao doušnik za DEA. FIlm bi trebalo da ima svoju premijeru 6. januara 2017. godine, a ako se postigne dogovor sa Kruzom, snimanje “M:I 6” trebalo bi da počne sledećeg leta, sa premijerom na leto 2017. godine.

%d bloggers like this: