Želi da se Oskar nazove po njemu

Originalan kao i uvek i nadasve “skroman”, Tarantino je izrazio želju da se, u budućnosti, Oskar u kategoriji za Najbolji originalni scenario, nazove po njemu.
Po, samo njemu, mogućem i izvodljivom planu, on bi trebalo da dobije još dva Oskara u ovoj kategoriji i time postane čovek sa najviše osvojenih Oskara za originalni scenario. Trenutni rekord drži Vudi Alen, sa tri nagrade za najboljeg scenaristu u ovoj kategoriji, za filmove “Annie Hall”, “Hannah and Her Sisters” i “Midnight in Paris”, što će reći da Tarantino, po svojim prognozama, treba u oba sledeća filma da bude nagrađen Oskarom.

“Želim da imam više Oskara za originalni scenario od bilo kog živog čoveka. Toliko ih želim, četiri bi bilo dovoljno. Ovo bi trebalo da postignem sa deset filmova, tako da, kada umrem, nazovu ovu nagradu za originalni scenario po meni, ‘Kventin’. I, svi se slažu s tim”, duhovito je prokomentario Tarantino svoju nameru za magazin GQ.

Foto: Sebastian Kim/GQ

Foto: Sebastian Kim/GQ

S obzirom da mu je “The Hateful Eight”, osmi film po redu, a on planira da snimi samo deset filmova u svojoj karijeri, njegov plan je veoma smeo.
Naravno, svi znamo da se Kventin samo šali (ma koliko god želeo da ovo bude istina) jer, čak iako uspe gotovo nemoguće, male su šanse, gotovo nikakve, da će Akademija dozvoliti da se Oskar za Najbolji originalni scenario preimenuje u Kventin za Najbolji originalni scenario.
Njegovu policu krase dva Oskara, koje je osvojio za filmove “Pulp Fiction” i “Django Unchained”.
“The Hateful Eight” se trenutno prikazuje u bioskopima.

 

Ostavite komentar

%d bloggers like this: