Zašto Ridli Skot nije zainteresovan za filmove o superherojima?

Ridli Skot može uspešno da snimi film bilo kojeg žanra. To nam je i pokazao više puta u dosadašnjoj karijeri. Neka ostvarenja snimio je toliko dobro da su definisali dotični žanr.

Neka kao primer za ovo bude ostvarenje “Alien”.

Osim ovog, svakako pamtimo hitove kao što su “Blade Runner”, “Black Rain”, “Thelma & Louise”, “1492: Conquest of Paradise”, “Gladiator”, “Hannibal”, “Black Hawk Down”, “American Gangster”, “Prometheus”, “Robin Hood”, “Body of Lies”, “The Martian”.

Međutim, jednog žanra ovaj proslavljeni reditelj nije se nikada dotakao iako verujemo da bi se studiji otimali za njega ukoliko bi želeo da snimi jedan takav film.

U pitanju su filmovi koji se bave superherojima, a koji su poslednjih godina izuzetno popularni.

Zbog čega Ridli Skot ne želi da radi dotične filmove?

Ukratko, ovakve teme nikada ga nisu zanimale.

“Pitali su me, nekoliko puta, ali ja ne verujem u nerealne situacije iz njihovih svetova. Radio sam tu vrstu filmova – ‘Blade Runner’ je u stvari strip, kada malo bolje razmislite o tome, to je mračna priča iz nerealnog sveta. Skoro da možete da stavite Betmena ili Supermena u taj svet, tu atmosferu, samo što bih ja imao je*eno dobru priču, nasuprot nikakve priče”.

I pored ovog komentara mnogi bi i dalje želeli da vide kako bi Ridli Skot snimio neki film o superherojima. S obzirom da je na filmu sve moguće, možda će biti moguće da, jednoga dana, reditelj promeni svoj stav i prihvati neku ponudu.

Naredni projekat koji nam dolazi od reditelja, četiri puta nominovanog za nagradu Oskar, biće SF/horor “Alien: Covenant”.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: