Vest iz Berlina: Nikolas Kejdž u hororu “Mum and Dad”

U toku je ovogodišnji Berlinski filmski festival, koji će trajati do 21. februara. Osim prikazivanja filmova, proglašenja pobednika i dodele nagrada, tokom festivala se ukazuje prilika da se ostvari i prodaja pojedinih filmskih ostvarenja, koja su u fazi pripreme. Shodno tome, kompanija XYZ Films prodaje kupcima širom sveta film “Mum and Dad”, kojeg će napisati i režirati Brajan Tejlor.

The Hollywood Reporter izveštava da je Nikolas Kejdž potpisao ugovor za ulogu u ovom filmu, koji se prema žanru svrstava u horor-trilere. Snimanje filma se očekuje tokom jula, a njegova radnja je vezana za dvoje dece, devojčicu u tinejdžerskim godinama i njenog mlađeg brata, koji će preživeti horor tokom 24 časa, kada se iz nekog nepoznatog razloga, njihovi roditelji preokrenu i postanu nasilni prema svojoj deci. Nikolas Kejdž će glumiti dečijeg oca.

Brajan Tejlor, jedan od režisera filma “Ghost Rider: Spirit of Vengeance” u kojem je Kejdž imao glavnu ulogu, povodom predstojećeg horora je izjavio: “Ovo je vrsta uloge u kojoj je Nik viđen kao glavni glumac. Ljudski, zabavno, zastrašujuće – nekako prizemljeno dok je u isto vreme i potpuno van koloseka. Za režisera ne postoji ništa kao što je iskustvo kada Nik Kejdž oživljava junaka kojeg ste napisali”.

Ove Tejlorove reči, složićemo se, govore o glumcu sa izuzetnim glumačkim sposobnostima, što potvrđuju i raznolike uloge koje je tumačio, kao i mnogobrojne nagrade i nominacije koje je imao do sada u svojoj karijeri. Naime, Kejdž je imao dve nominacije za Oskara, pri čemu je pomenutu nagradu dobio za ulogu u filmu “Leaving Las Vegas” (1995.).

Ostaje da pratimo dalje vesti i vidimo koja će se to glumica pridružiti Nikolasu Kejdžu u ulozi drugog roditelja.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: