U pripremi je biografski film o Marlonu Brandu

Jean od najboljih glumaca svih vremena, Marlon Brando, čovek koji je tokom svoje karijere osvojio dva Oskara i osam puta bio nominovan za njega, dobiće svoj biografski film. Kao osnova za ovo ostvarenje poslužiće memoari filmskog stvaraoca, Džordža Englanda, “The Way It’s Never Been Done Before”, na koje je prava otkupila kompanija New Republic Pictures. Kao producenti će biti angažovani Brajan Oliver i Džon Hilari Šepard.
Prijateljstvo između Marlona Branda i Džordža Englanda trajalo je skoro pedeset godina, počevši od 1950-tih. Na podužoj listi filmova, koji su ostali iza njega, Brando je glumio i u filmu “The Ugly American”, kojeg je režirao England. Osim toga, England je vodio Brandovu produkcijsku kompaniju.
Filmovi u kojima je Marlon Brando glumio i za koje je osvojio Oskara za najboljeg glumca su “On the Waterfront”( 1954) i “The Godfather” (1972), a neka od preostalih ostvarenja po kojima je još ostao zapamćen su “Julius Caesar” (1953), “Sayonara” (1957), “Bedtime Story” (1964) i “Last Tango in Paris” (1972).

Ostavite komentar

%d bloggers like this: