Top-lista 10 romantičnih filmova

Dobar dan, za sve one filmske zaljubljenike, koji bi voleli da sa svojim partnerom ili partnerkom provedu popodne ili veče gledajući nekakav romantičan film. Dobar dan i svima ostalima koji ćete na raznorazne načine provesti ovaj 14. februar, poslednjih godina sve više poznat kao Dan zaljubljenih, ali i dan kada se slavi Sv. Trifun, svetac koji takođe čuva partnersku ljubav. Bilo, kako bilo, očigledno da je ovo dan kada bi bilo lepo da podelimo radost sa najmilijima i poklonimo im pažnju i svoje vreme.
Bez obzira na starosnu dob, uvek je lepo pogledati kvalitetan ljubavni film, koji nas podstakne i pokrene naše misli ili nam ukaže na to gde smo najkrhkiji i najtaniniji, a da nismo bili ni svesni toga. Ponekad dobijemo potvrdu, da je upravo ono što radimo, pravi način i pravi put, a često nas pojedine scene, radnja ili sami junaci podsete na neke nama poznate situacije.
I kako to pesma kaže: “Ljubav je samo reč i ništa više…ruka u ruci je već nešto drugo…”, uzmite se za ruke i zajedno uživajte, a mi vam dajemo 10 predloga, kao povod za zajedničke trenutke, koje ćete pamtiti. Predlozi su hronološki poređani, a kao što ćete i sami videti prisutni su, kako filmski klasici, tako i filmovi novije generacije, a i neki filmovi koji obično ne bi ušli na listu klasičnih ljubavnih filmova, poput animiranih, ali svima ovde je ljubav zajednička tema.

❶ “Gone with the Wind” (1939.) – uloge: Klerk Gejble i Vivijen Li


❷ “Breakfast at Tiffany’s” (1961.) – uloge: Odri Hepbern i Džordž Pepard


❸ “Grease” (1978.) – uloge: Olivija Njutn-Džon i Džon Travolta


❹ “An Officer and a Gentleman” (1982.) – uloge: Ričer Gir i Debra Vinger


❺ “Wild at Heart” (1990.) – uloge: Nikolas Kejdž i Lora Dern


❻ “The Bridges of Madison County” (1995.) – uloge: Meril Strip i Klint Istvud


❼ “William Shakespeare’s Romeo + Juliet” (1996.) – uloge: Leonardo Dikaprio i Kler Dejns


❽ “Amélie” (2001.) – uloge: Odri Tato i Metju Kasovic


❾ “WALL-E”(2008.) – uloge: Ben Bert(Ben Burtt) i Elisa Najt


❿ “Brooklyn”(2015.) – uloge: Serše Ronan, Emori Koen i Domnal Glison

 

Ostavite komentar

%d bloggers like this: