TOP 10 zvezda 2015. godine

Top liste u svetu filma su uvek zanimljive, pogotovo kada se godina bliži kraju i kada možemo da se osvrnemo i sagledamo pređašnji rad. Jednu takvu top listu nam donosi IMDb (Internet Movie Database), tj. prevedeno na srpski jezik, filmska internet baza podataka. Ova top lista govori o najvećim zvezdama Holivuda u 2015-oj godini, pa da krenemo redom:

❿ Lili Džejms

Lily-James

Mlada britanska glumica, Lili Džejms, koja je privukla pažnju ulogom u drami “Downtown Abbey”, ove godine je imala glavnu ulogu u igranom filmu studija Disney, ”Cinderella”, koji je jedan od filmova sa najvećom zaradom ove godine. Sledeće godine ćemo biti u prilici da je gledamo u romantičnom hororu “Pride and Prejudice and Zombies”.

❾ Rozamund Pajk

Rosamund-Pike

Glumica Rozamund Pajk je započela 2015. godinu pod velikim uticajem uloge u prethodnoj godini u filmu “Gone Girl”. Tokom leta je igrala u trileru “Return to Sender” i kao deo glasovne postavke u kompjuterski animiranoj TV seriji “Thunderbirds Are Go”. Očekuje je nekoliko filmova naredne godine, a jedan od njih je istorijski film “HHHH”.

❽ Brajs Dalas Hauard

Bryce Dallas Howard

Jednu od vodećih uloga ove godine u filmu “Jurassic World” imala je glumica Brajs Dalas Hauard, čiji je to bio najuspešniji film do sada po pitanju finansija. Sledeće godine je očekujemo u rimejku filma “Pete’s Dragon”, studija Disney.

❼ Rebeka Ferguson

rebecca-ferguson

Poslednji u nizu filmova franšize “Mission: Impossible”, pod nazivom “Mission: Impossible – Rogue Nation” doneo nam je osveženje prisustvom mlade glumice Rebeke Ferguson. Sledeće godine je možemo gledati uz Emili Blant i Luka Evansa u filmu “The Girl on the Train”.

❻ Šajlin Vudli

Shailene Woodley

Naučno-fantastična avantura “The Divergent Series: Insurgent”, pokazala nam je da ima još mladih glumica čija je karijera u usponu, u ovom slučaju to je Šajlin Vudli. U okviru ove franšize imaćemo priliku da je gledamo i naredne godine u nastavku pod nazivom “The Divergent Series: Allegiant”, kao i u filmu “Snowden”, režisera Olivera Stouna.

❺ Aleksandra Dadario

alexandra daddario1

U ovogodišnjem filmu „San Andreas“, koji je dobio različite kritike, uz Dvejna Džonsona i Karlu Guđino, imali smo priliku da gledamo Aleksandru Dadario. Možda više od svega privlači pažnju njena najavljena uloga u filmu „Baywatch“, kojeg očekujemo tokom 2017. godine.

❹ Dakota Džonson

Dakota-Johnson

Ćerka slavnih ličnosti, Melani Grifit i Dona Džonsona, Dakota Džonson, privukla je najviše pažnju ove godine, ulogom u romantičnoj drami „50 Shades of Grey“, iako je igrala i jednu od vodećih uloga u filmu „Black Mass“. Sledeće godine je očekujemo u malo drugačijem žanru,tj. u komediji „How to be Single“.

❸ Margo Robi

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Glumicu Margo Robi smo ove godine mogli videti u filmu “Focus”, gde je glumila uz Vila Smita. Međutim, čini se da je ipak, veću pažnju privukla ulogom tzv. “Dr. Harleen F. Quinzel / Harley Quinn” u filmu koji nas očekuje sledećeg leta, “Suicide Squad”, u kome će, između ostalih, glumiti uz Bena Afleka, koji igra “Bruce Wayne / Batman”-a.

❷ Emilija Klark

Emilia Clarke

Emilija Klark je do sada najprepoznatljivija po svojoj ulozi u TV seriji “Game of Thrones”, međutim, ove godine se pojavila tik uz Arnolda Švarcenegera, kao nova Sara Konor, u akcionom filmu “Terminator: Genisys”, koji predstavlja peti film “Terminator” franšize. Ono što je do sada evidentno je da ćemo imati i dalje prilike da je gledamo i naredne godine u šestoj sezoni serije “Game of Thrones”.

❶ Tom Hardi

tom hardy

Kao deo “Mad Max” filmske franšize ove godine smo imali priliku da gledamo film “Mad Max: Fury Road” i u njemu kao vodećeg glumca Toma Hardija, koji je više nego opravdao svoje prisustvo. Ono što nas očekuje početkom naredne godine i što privlači, takođe, pažnju je njegova uloga u filmu “The Revenant” u kome glumi uz Leonarda Dikaprija. Osim što je jedini muškarac na ovoj listi, možemo dodati da je jedini koji je odigrao dvojnu ulogu ove godine i to u filmu “Legend”, gde glumi braću blizance, gangstere.

Šta vi mislite, da li je ova lista slična vašem izboru? Koga biste ubacili, a koga izbacili? Ostavite komentar na dnu stranice.

 

IMDb

Ostavite komentar

%d bloggers like this: