Tom Kruz glavni izbor za rimejk filma “The Mummy”?

Prošlog meseca pisali smo o mogućnosti da se napravi preokret u novom rimejku filma “The Mummy” i da glavnog negativca – mumiju, umesto muškarca igra žena. Naveli smo i da će ovo ostvarenje biti samo uvod u nešto što se planira kao “Monster Universe”.

Ideja je da kompanija Universal sa ovim ostvarenjem započne serijal koji će se zasnivati na klasicima. Biće tu i Drakula, Frankenštajn, Nevidljivi čovek, Frankenštajnova nevesta i lovac na vampire Van Helsing. Svi oni imaće svoje filmove, a Mumija će biti uvod u franšizu.

S obzirom da studiju Universal treba jako ime koje će postaviti dobre temelje za ovu novu franšizu, Tom Kruz bi za njih bio idealan izbor. Oni su, do sada imali veoma dobru saradnju. Universal želi da reaguje brzo jer Kruz trenutno ima prazan prostor između filmova. On je nedavno završio snimanje ostvarenja “Mena” sa rediteljem Dagom Lajmanom, sa kojim je ponovo trebalo da sarađuje na ostvarenju “Luna Park”. S obzirom da je Lajman prihvatio projekat “Gambit”, sa Čeningom Tejtumom, za Fox, Kruzu je ostalo slobodno mesto za neki film i eto prilike da Universal uskoči sa prvencom u Monstrum Univerzumu, filmom “The Mummy”.

Naravno, niko još ništa zvanično nije potvrdio, ali sve je moguće, s obzirom da produkcija treba da počne februara meseca. Ako sve bude kako treba, Kruz bi nakon ovog filma krenuo sa radom na najnovijem nastavku akcije, “Mission: Impossible 6”. Inače, uskoro ćemo moći da ga vidimo u ostvarenju “Jack Reacher: Never Go Back” i malo pre pomenutom filmu “Mena”.

%d bloggers like this: