Tarantinov “Star Trek” dobio ozbiljnog scenaristu

Mark L. Smit, čovek koji je napisao scenario za Oskarima nagrađen film, “The Revenant”, gde je, od 12 nominacija jedna otišla i za scenario, angažovan je za novi film iz “Star Trek” franšize koji će, po svemu sudeći, režirati Kventin Tarantino.

Produkciju ostvarenja radiće Džej Džej Abrams, zaslužan za obnavljanje nekada veoma popularnog TV serijala. Prvo novo ostvarenje snimljeno je 2009. godine i zvalo se jednostavno “Star Trek”, da bi nakon njega, četiri godine kasnije, došao nastavak “Star Trek Into Darkness”. Prošle godine imali smo prilike da vidimo i treći film, u režiji Džastina Lina, “Star Trek Beyond”, a sada je došlo vreme za novu avanturu.

O ovom neobičnom potezu Kventina Tarantina saznali smo nedavno, kada je on “nabacio” priču Abramsu i studiju Paramount, a njima se  ona veoma dopala, pa su odlučili da je razrade kako treba. Naravno, Tarantinovo angažovanje, odnosno njegova želja da režira film sasvim je razumljiva s obzirom na to da je poznati reditelj veliki ljubitelj ovog serijala, o čemu se više puta i javno izjašnjavao.

Uslov za Tarantinovu režiju, po njegovim rečima, jeste taj da ideja koju je on dao bude pretvorena u dobar scenario.

I tu na scenu dolazi Mark L. Smit.

Nadamo se da će spremiti prilično kvalitetnu priču i da ćemo imati prilike da vidimo finalni proizvod isto tako kvalitetnog trija: Abrams-Smit-Tarantino.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: