Taramount film – najave za oktobar i novembar

Izvor: Taramount

Dragi prijatelji,

Taramount film vam je u narednom periodu pripremio sledeće naslove:

Foto: Taramount

Foto: Taramount

“Jedan savršen dan”  (“A Perfect Day”)

U bioskopima od 8. oktobra 2015.

Režija: Fernando Leon de Aranoa

Uloge: Olga Kirilenko, Benisio Del Toro, Frank Fejs

Scenario: Paula Farias, Fernando Leon de Aranoa

Žanr: drama

Sadržaj: Grupa pripadnika mirovnih snaga pokušava da izvuče leš iz bunara u konfliktnoj zoni. Neko ga je ubacio da bi zagadio vodu kako je ljudi ne bi pili. Ali najjednostavniji zadatak se pretvara u nemoguću misiju jer pravi neprijatelj postaje iracionalnost. Pripadnici mirovnih snaga prelaze haotično ratno područje pokušavajući da reše problem, poput zamorčića u lavirintu. Sofi želi da pomogne ljudima, Mambru želi da ide kući, Katja je nekad želela Mambrua. Damir želi da se rat završi, Nikola želi fudbalsku loptu, a Bi ne zna šta želi. Ali ono što želimo, retko kad je ono što nam treba. Humor, drama, emocije, rutina, opasnost, nada: sve to stane u jedan savršeni dan.

“Grimizni Vrh” (“Crimson Peak”)

Premijerno 14. oktobra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center

U bioskopima od 15. oktobra 2015.

Režija: Giljermo del Toro

Uloge: Mia Vašikovska, Džesika Čestejn, Tom Hidlston, Čarli Hanam i Džim Biver

Žanr: gotski ljubavni

Scenario: Giljermo del Toro i Metju Robins

Studio: Universal

Foto: Taramount

Foto: Taramount

Sadržaj: Kad joj srce ukrade zavodljivi neznanac, mlada žena će otići u kuću od cigle crvene kao krv na vrhu planine: mesto prepuno tajni koje će je proganjati zauvek. Između želje i tame, između misterije i ludila, leži istina iza Grimiznog Vrha.

Iz mašte reditelja Giljerma del Tora stiže gotska ljubavna priča, u kojoj glume Tom Hidlston, Džesika Čestejn, Mia Vašikovska i Čarli Hanam.

Smešten u 1901, „Grimizni Vrh“ je dobio stilizovan, savremeni gotski izgled preko Del Torovog očaravajućeg vizuelnog stila. Publika će biti odvedena na zastrašujuće mesto poput nijednog drugog, gde sneg krvari crvenom bojom i svaki ćošak krije fantoma koji će vam ostati u mislima dugo posle kraja filma.

“Igra u tami”

Premijerno 10. novembra u Sava Centru

U bioskopima od 12. novembra

Režija: Jug Radivojević

Uloge: Viktor Savić, Tamara Dragičević, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović, Miodrag Radonjić, Srđan Maletić

Po istoimenoj drami Đorđa Milosavljevića

Scenografija: Aleksandar Denić

Producent: Vuk Kostić

Žanr: ljubavna drama

Trajanje: 95 minuta

 Foto: INAT Entertainment/Taramount

Foto: INAT Entertainment/Taramount

Sadržaj: „Igra u tami“ je ljubavna priča motivisana pripovetkom “ Aska i vuk” Nobelovca Ive Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove – trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga. Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja.

“Stiv Džobs” (“Steve Jobs”)

U bioskopima od 26. novembra 2015.

Režija: Danny Boyle

Uloge: Majkl Fasbender, Kejt Vinslet, Set Rogen, Džef Denijels, Ketrin Voterston, Majkl Stulbarg

Scenario: Eron Sorkin

Žanr: Drama

Studio: Universal

Foto: Universal Pictures

Foto: Universal Pictures

Sadržaj: Smešten iza kulisa tri legendarna predstavljanja proizvoda, zaključno sa 1998. i otkrivanjem AjMeka, „Stiv Džobs“ nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje nam intimni portret genijalnog čoveka u njenom epicentru.

Film režira Oskarovac Deni Bojl prema scenariju Oskarovca Arona Sorkina, na osnovu najprodavanije biografije o osnivaču Epla koju je napisao Volter Ajzakson. Producenti filma su Mark Gordon, Gajmon Kasadi, Skot Rudin, Bojl i Oskarovac Kristijan Kolson.

Majkl Fasbender igra Stiva Džobsa, osnivača Epla, uz oskarovku Kejt Vinslet, koja igra Džoanu Hofman, bivšu direktorku marketinga u Mekintošu. Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, igra Set Rogen, dok Džef Denijels igra bivšeg direktora Epla, Džona Skalija. U filmu još igraju i Ketrin Voterston, u ulozi Krisen Brenan, bivše devojke Stiva Džobsa i Majkl Stulbarg, kao Endi Harcfeld, jedan od originalnih članova Epl Mekintoš razvojnog tima.

%d bloggers like this: