Svet animacije dobio svog neslavnog predstavnika

Džon Laseter, producent i reditelj koji stoji iza animiranih hitova kao što su “Toy Story”, “A Bug’s Life”, “Cars”, “Monsters, Inc.”, “Finding Nemo”, “The Incredibles”, “Ratatouille”, “WALL·E”, “Inside Out” postao je najnoviji član kluba neslavnih nakon što je optužen za nedolično ponašanje prema saradnicama.
On je odlučio da se, na šest meseci, povuče iz kompanije Pixar u kojoj je radio priznavši da je njegovo ponašanje prema drugima bilo neprihvatljivo.
“Oduvek sam želeo da naši animirani studiji budu mesta gde kreativci mogu da ispolje svoje vizije uz podršku i saradnju drugih nadarenih animatora i pripovedača. Ova vrsta kreativne kulture zahteva konstantno održavanje. Zasnovana je na poverenju i poštovanju i postaje osetljiva kada se neki članovi tima ne osećaju vrednovani. Kao vođa, moja je odgovornost da osigurm da se to ne dogodi, ali verujem da sam podbacio u tom smislu”.
Ovo je svakako veliki udarac i za kompaniju Disney, koja je vlasnik studija Pixar, jer je Džon Laseter bio jedan od vodećih ljudi iza svih animiranih hitova, kako idejno tako i izvršno.
Povodom toga Disney je objaviosledeće saopštenje: “Posvećeni smo održavanju radne sredine u kojoj su svi zaposleni poštovani i ohrabreni da rade najbolje što mogu. Cenimo Džonovu iskrenost, iskreno izvinjenje i u potpunosti podržavamo njegovo povlačenje”.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: