Studio Universal postavlja novi rekord

Po procenama, za nedelju dana kompanija Universal postaviće novi rekord. Biće prva filmska kompanija čija su tri filma u istoj godini prešla granicu zarade od milijardu dolara.

Kako saznaje The Wrap, Universal će prestići kompaniju 20th Century Fox, zahvaljujući globalnim hitovima: “Furious 7”, “Jurassic World” i “Minions”.

“Furious” i “Jurassic World” već su prešli magičnu granicu zarade od 1 milijarde dolara, a isto se očekuje od animiranog ostvarenja “Minions”, kada bude počelo da se prikazuje u Kini, uskoro.

“Njihov rekord pokazuje koliko je važan sadržaj, ali takođe i strategija objavljivanja filmova, postavljanje premijernih datuma, marketing”, izjavio je za The Wrap, Pol Dergarabedian, senior medijski analitičar Rentrak-a i dodao: “Ako želite da kreirate knjigu pravila za filmske studije, možete je bazirati na strategiji koju oni imaju”.

Pored “Jurassic World” (1,55 milijardi $), “Furious 7” (1,51 milijardi $) i “Minions” (855 miliona $), Universal ima još jedan film u top 10 ovogodišnjih hitova, a to je “Fifty Shades of Grey” (570 miliona $).

2015. će, inače, biti godina sa najvećom zaradom filmova na bioskopskim blagajnama do sada. Inkasiraće se, po proceni, preko 11 milijardi dolara.

%d bloggers like this: