Studio Universal postavio nove rekorde u zaradi ove godine

Izvor: Taramount

Studio Universal postavio je nove rekorde sa najvišom zaradom ove godine na domaćim, ali i na blagajnama širom sveta. Do sada je u ovoj godini ostvario zaradu od 2,113 milijardi dolara na američkom tržištu, što predstavlja najveću zaradu ikada.

Prethodni rekord je postavio studio Warner Bros, koji je tokom 2009. godine zaradio 2,105 milijardi dolara na američkom tržištu.

Za novi rekord studija Universal zaslužna je ponajviše Severna Amerika, koja je dostigla sjajnu zaradu sa blokbasterima “Jurassic World” (639.8 miliona dolara), “Furious 7” (352.6 miliona dolara), “Minions” (321.1 milion dolara), “Pitch Perfect 2” (183.8 miliona dolara) i “Fifty Shades of Grey” (166.2 miliona dolara).

jurassic-furious-minions

Foto: Universal

“Ovo nastavlja da bude izuzetna godina za naš studio, a naš uspeh je rezultat svakog segmenta koji radi udruženim snagama, kako bi doneo najbolji mogući rezultat filma u bioskopima“ rekao je Nik Karpu, predsednik distribucije Univesal studija. “Mi radimo sa insipisanim stvaraocima filmova, koji sa strašću pričaju divne priče, a sa ovogodišnjim raznolikim naslovima, bili smo srećni da postavimo rekorde u najvišim zaradama na bioskopskim blagajnama. Delimo ovaj uspeh sa našim partnerima i željno iščekujemo preostale filmove i rezultate do kraja ove godine”.

Osim američkog rekorda, studio Universal je oborio i rekord i na međunardnom tržištu time što je 4 meseca pre kraja godine na blagajnama ostvario rezultat od preko 3,78 milijardi i time sa prvog mesta skinuo studio 20th Century Fox sa zaradom od 3,73 milijarde dolara.. Dankan Klark, predsednik međunarodne distribucije Universal-a kaže: “Veoma smo ponosni na uspeh koji smo postigli na blagajnama širom sveta. Bezbroj ljudi je zaslužno za doprinos ovakvom uspehu. Najpre su tu izvršni direktori Džef Šel i Dona Lengli, a onda i naši filmski autori i glumci. Ovaj rekord je i počast neumornom radu svim članovima tima u Los Anđelesu i Londonu, kao i svim kompanijama, firmama i lokalnim distributerima širom sveta.“

U poslednjem kvartalu ove godine, studio Universal nam je donosi filmove “The Visit”, novi triler M Najta Šjamalana, avanturu “Everest”, novi film reditelja Denija Bojla “Steve Jobs”, romantičnu gotičku dramu “Crimson Peak”, reditelja Giljerma del Tora, dramu “By the Sea, Anđeline Džoli Pit i horor komediju “Krampus”.

%d bloggers like this: