Studio Ghibli otvara svoj zabavni park 2020. godine

Japanski animirani studio Ghibli planira da otvori zabavni park u Nagoji (Japan), baziran na svojim filmovima. Ovaj studio su 1985. godine osnovali Hajao Mijazaki, Tošio Suzuki, Isao Takahata i Jasujoši Tokuma. Filmovi koje je kreirao ovaj studio samostalno ili u saradnji sa drugim umetnicima, su “Spirited Away” (2001), “My Neighbor Totoro” (1988), “The Wind Rises” (2013) i “The Red Turtle” (2016).
Maskota koja ga predstavlja je animirani junak iz ostvarenja “My Neighbor Totoro”, na osnovu koga bi trebao da bude uređen prvi deo zabavnog parka. Kuća napravljena po uzoru kuće koju imaju Sasuki i Mei u filmu, trenutno se nalazi na području od 200 hektara, gde će zabavni park biti i izgrađen. Do otvaranja parka, potrebno je izgraditi još atraktivnih lokacija vezanih i za druge animirane junake studija Ghibli, koje bi privukle posetioce.
Za sve one koji možda do sad nisu znali, Hajao Mijazaki je čovek koji još uvek aktivno radi na animaciji sa svojih 76 godina, a koji je režirao filmove kao što su Princeza Monokoke iz 1997.godine i Začarani grad, koji je 2002.godine osvojio Oskara za najbolji animirani film.
Verujemo da je sasvim dovoljno vremena da se zabavni park upotpuni na pravi način do njegovog otvaranja koje je najavljeno za 2020. godinu.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: