Spilbergov uticaj na akcioni film “Winnie The Pooh”

Pre nekoliko meseci je objavljeno da studio Disney planira akcioni film “Winnie The Pooh” i da će pisac biti Aleks Ros Peri, poznat kao režiser i pisac komedije “Listen Up Phillip”. On je nedavno dao izjavu za Collider, navodeći u kom pravcu razmišlja u vezi sa ovim projektom i gde pronalazi inspiraciju za njega. Čini se da, u suštini, ne planira u potpunosti film posvećen deci i da je pod uticajem naučno-fantastičnog filma “A.I. Artificial Intelligence” Stivena Spilberga u kome se pojavljuju dečak Dejvid (Hejli Džoel Osment) i njegov meda Tedi. Evo šta je on rekao tom prilikom: “Mnogo je inspiracije u odnosu između Dejvida i Tedija u ‘A.I.’. To nije dečiji film uopšte. Slamajuće je depresivan. Ali veza između čoveka i medveda igračke u tom filmu je prilično naznačena. I ‘Fantastic Mr. Fox’ je nešto o čemu sam govorio i razmišljao jer ima puno junaka i svaki je prilično različit. To je zabavan film i dobar je za četvorogodišnjaka i za tridesetogodišnjaka. Ali Dejvid i Tedi u ‘A.I.’ je relevantan model.”

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

Inače, lik dečaka Kristofera Robina, koji je prisutan u pričama o “Winnie The Pooh”-u, nastao je po ugledu na sina autora A.A. Milnea, koji je napisao niz knjiga o ovom simpatičnom medi i njegovoj družini.

Aleks Ros Peri je svestan situacije u kojoj se nalazi. Priznaćete, nije ni malo lako na osnovu jednog ovakvog klasika kao što je “Winnie The Pooh”, uraditi akcioni film u kome ćete zadržati karakteristike svih junaka, od kojih su većina životinje. Stoga, on dodaje: “Postoji osam prijatelja životinja u filmu i svaki ima specifičan prepoznatljiv glas koji svi pamte tačno onakve kakvi su. Dakle, to je drugačije…Ne možete dati ljudima film koji je drugačiji od onoga što pamte, jer će ga u suprotnom mrzeti. Osam junaka će biti deo priče koju predstavljaju. Sve ostalo je novo”.

Dok ne bude još novosti vezanih za ovaj projekat, pogledajte video vezan za film “A.I.”, da bi vam bilo jasnije zbog čega je odnos između Dejvida i mede Tedija ostavio utisak na Aleksa Rosa Perija

%d bloggers like this: