Spilberg počeo snimanje filma “The Papers”, okupljena ekipa dobila pojačanje

Do sada smo imali prilike da saznamo da će u novom ostvarenju Stivena Spilberga glavne uloge igrati Tom Henks i Meril Strip. Tada je ostvarenje imalo radni naslov “The Post”, dok će sada  priča o ulozi novina Washington Post u otkrivanju dokumentacije iz Pentagona, 1971. godine nositi naziv “The Papers”.

Priča govori o tome kako su urednik Ben Bredli (Tom Henks) i izdavač Kej Grejem (Meril Strip) izazvali federalnu vladu u vezi sa pravima na objavljivanje navedene dokumentacije.

“Pentagon dokumenti” su bili tajna studija ministarstva odbrane u vezi sa učešćem američke vojske u Vijetnamu od 1945. do 1967. godine.

Spilberg je ovih dana počeo sa snimanjem filma, a pre nego što je pala prva klapa ekipi su se pridružili i Elison Bri, Keri Kun, Dejvid Kros, Brus Grinvud, Trejsi Lets, Pet Hili, Bob Odenkirk, Sara Polson i još nekoliko glumaca.

Scenario za film pripremili su Liz Hana i Džoš Singer, a Spilberg se nada da će film biti spreman do 22. decembra, kada je najpovoljnije vreme za premijeru ostvarenja koje bi moglo da konkuriše za Oskara.

Film se, nakon toga, u bioskopima očekuje od 12. januara 2018.

 

Ostavite komentar

%d bloggers like this: