“Spectre” uništio automobile u vrednosti od 36 mil. $

Dvadeset četvrti film o tajnom agentu 007, pod nazivom “Spectre”, po dobro obaveštenim izvorima, imao je budžet od fantastičnih 303 miliona $.

Kako saznaje britanski tabloid The Daily Mail, od toga je nešto preko 10%, tačnije 36 miliona $ potrošeno na autombile koji su korišćeni/uništeni na snimanju filma. Specijalno za ovaj film napravljeno je deset “aston martina DB10”, a sedam od njih uništeno je tokom produkcije.

Foto: qz.com

Foto: qz.com

Da stvar bude još neverovatnija, nekoliko vozila vrednih oko milion dolara svako, otpisano je samo u jednoj sceni, u kojoj Bondov “aston martin” beži od “jaguara C-X75”, uskim ulicama Rima. Jurnjava se odigravala po Vatikanu, oko Koloseuma i oko reke Tiber. Troškove potvrđuje i glavni koordinator kaskadera, Geri Pauel, koji je izjavio: “U Rimu smo uništili automobile u vrednosti od nekoliko miliona funti. Ulazili su u Vatikan brzinom od oko 200 km/h. Celu jednu noć snimali smo zbog četiri sekunde filma”.

Zaljubljenici u vrhunske automobile neka ponesu maramice na premijeru filma “Spectre”, 26. oktobra u Velikoj Britaniji, a 6. novembra u SAD.

%d bloggers like this: