Serše Ronan dobija priznanje na filmskom festivalu u Palm Springsu

Približava se polako vreme kada će se po 29. put dodeliti nagrade na filmskom festivalu u Palm Springsu. Gala otvaranje je najavljeno za 02. januar 2018. godine, a sam festival će trajati od 02. do 15. januara.

Shodno tome objavljena su imena nominovanih glumaca i glumica, među kojima je Serše Ronan, koja će tom prilikom biti počastvovana nagradom Desert Palm Achievement Award za glumice. Ova nagrada joj je pripala zbog njenog izvođenja uloge u filmu “Lady Bird”, koji je do sada prikazivan na više filmskih festivala, a nedavno je imao i premijeru u odabranim bioskopima u SAD-u.

Serše Ronan u pomenutom ostvarenju igra tinejdžerku iz katoličke porodice, od koje želi da pobegne, kao i od okruženja u kojem se nalazi u Sakramentu. Za ovu ulogu ona je već primila nagradu za najbolju glumicu na protekloj manifestaciji Gotham Independent Film Awards. Možda će uspeh uslediti i na predstojećoj dodeli Oskara, čime bi ona mogla biti po treći put nominovana za ovu prestižnu nagradu. Prethodne nominacije za Oskara uključuju njene uloge u filmovima “Atonement” ( 2007) i “Brooklyn” (2015).

Što se tiče ostalih nagrada na filmskom festivalu u Palm Springsu, do sada su nominovani za nagrade još i Džesika Čestejn (Chairman’s Award), Gal Gado (Rising Star Award, za glumice), Geri Oldman (Desert Palm Achievement Award, za glumce), Sem Rokvel (Spotlight Award, za glumce), Timoti Čalamet (Rising Star Award, za glumce), Holi Hanter (Career Achievement Award), Alison Dženi (Spotlight Award, za glumice) i ostvarenje “The Shape Of Water” (Vanguard Award).

Prethodne dobitnice nagrade, kojom će ovaj put biti počastvovana Serše Ronan, su Natali Portman, Kejt Blančet, Džulijan Mur, Sandra Bulok, Hali Beri, Marion Kotijar, En Hatavej i Šarliz Teron, koje su nakon toga bile nominovane i za Oskara.

Držimo ti palčeve Serše!

Ostavite komentar

%d bloggers like this: