Sedam biografskih filmova koji nas uskoro očekuju

Neverovatno kako između pojedinih ljudi postoji fizička sličnost, bez obzira na godinu rođenja, odnosno doba u kome žive. Tako nešto može biti veoma korisno u glumačkoj profesiji, pogotovo kada su u pitanju biografski filmovi, jer se na taj način postiže veća autentičnost. Nakon toga, odabranom glumcu preostaje da unese u ulogu svoje umeće i veštine i da se što više poistoveti sa ličnošću koju tumači, kako bi verno preneo na filmsko platno njene karakterne osobine, temperament i sve ono što je čini specifičnom. Nama, kao publici, je užitak da pogledamo jedno takvo filmsko ostvarenje i da saberemo utiske sa nekom nama srodnom dušom.

Stoga je uvek zanimljivo pogledati koji su to biografski filmovi u pripremi, pa smo rešili da vam prenesemo listu pomenutih filmova koje možete očekivati. Ovu listu je objavio Moviepilot i ona sadrži sedam predstojećih filmskih ostvarenja, a to su:

“Miles Ahead” – Don Čidl kao Majls Dejvis

Film o Majlsu Dejvisu, poznatom džez muzičaru, napisao je i režirao Don Čidl, koji pored toga i glumi u njemu. Ovo ostvarenje će nam pružiti detaljan uvid u život i rad Majlsa Dejvisa. Čidl je već dobio odlične kritike za svoju glumu u ovom filmu, koji će imati premijeru 01. aprila ove godine.

“Confirmation” – Keri Vošington kao Anita Hil

Foto: Getty Images/HBO

Foto: Getty Images/HBO

Film koji govori o tome šta se krilo iza nominacije Klarensa Tomasa za Vrhovni sud, kada ga je bivša koleginica, Anita Hil optužila za seksualno uznemiravanje. Keri Vašington je prepoznatljiva po ulozi u TV seriji “Scandal”, za čije tumačenje je dobila priznanje šire javnosti, što se ogleda i u nekoliko nominacija za nagrade (Emi, Zlatni globus). Film “Confirmation” će biti prikazan na kablovskoj mreži HBO 16. aprila 2016. godine.

Kejt Blančet kao Lusil Bol

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Evo jednog biografskog filma, koji za sada nema zvaničan naziv, a govori o jednoj svojevrsnoj umetnici, Lusil Bol. Žena koja je bila glumica, komičarka, model, a zatim i izvršni producent filmskog studija, biće tumačena od strane Kejt Blančet, glumice koja je do sada dva puta osvojila prestižnu nagradu Oskar. Film će se fokusirati na dvadesetogodišnji brak, koji je Lusil imala sa svojim glumačkim partnerom iz sitkoma “I Love Lucy”, Dezijem Arnazom. S obzirom da je Kejt Blančet već tumačila kraktere bazirane na stvarnim ličnostima, neće joj biti strano da se saživi sa ulogom i iznese lik Lusil Bol na pravi način.

Dženifer Hadson kao Areta Frenklin

Foto: Getty/Reuters

Foto: Getty/Reuters

Još jedan film, trenutno bez zvaničnog naziva, koji govori o životu jedne pevačke dive, Arete Frenklin i o njenom usponu ka slavi, kao i o odnosu prema nasilnom, bivšem, mužu. Neko vreme je Hali Beri razmatrala mogućnost da tumači lik Arete Frenklin, ali je na kraju potvrđeno da će je igrati Dženifer Hadson. Mlada dobitnica Oskara i neko ko je već dokazao i svoj glasovni talenat, sasvim opravdano dobija ulogu ove neprikosnovene “Kraljice soula”.

“Rocketman” – Tom Hardi kao Elton Džon

Foto: DDA Public Relations

Foto: DDA Public Relations

Život Eltona Džona, pevača i kompozitora, biće opisan u celosti, od detinjstva pa do današnjeg dana u predstojećem biografskom filmu, pod nazivom “Rocketman”. Eltona će glumiti Tom Hardi, zvezda prošlogodišnjeg akcionog filma “Mad Max: Fury Road”. Neobičan izbor, pomislićete, ali kada se pogleda Hardijeva karijera unazad, očigledno je prisustvo raznovrsnih žanrova, što samo ukazuje na činjenicu koliko je ovaj glumac fleksibilan. Od naučno-fantastičnih, preko akcionih trilera, drama, filmova sa superherojima, pa do biografskih filmova, možete naći u njegovoj filmografiji. “Rocketman” je trenutno u fazi preprodukcije.

Džejmi Foks kao Majk Tajson

Majk Tajson, bivši američki profesionalni bokser, dobija svoj biografski film, koji za sada nema zvaničan naslov, a u kome će ovog kontroverznog borca igrati Džejmi Foks. U filmu, koji režira čuveni Martin Skorseze, koristiće se CGI animacija, kako bi se postigla potpuna transformacija, poput one koja je upotrebljena u filmu “The Curious Case of Benjamin Button”. Džejmi Foks je već pokazao širokom auditorijumu svoje umeće u biografskim filmovima, tumačeći lik slavnog muzičara Rej Čarlsa u filmu “Ray” i osvojivši Oskara za tu ulogu 2004. godine.

“Blonde” – Džesika Častejn kao Merilin Monro

Džesika Čestejn, američka glumica koja je započela svoju karijeru u gostujućim ulogama u nekoliko televizijskih emisija, sve dok nije debitovala u filmu “Jolene”, 2008. godine, glumiće slavnu pop ikonu, Merilin Monro. Nadamo se da će Džesika Čestejn u ovom filmu oživeti senzualnost koju je imala Merilin, a koji će dati jedinstven pogled na njen život, smrt i uticaj. Film “Blonde” je baziran na istoimenoj knjizi i očekujemo ga 2018. godine.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: