SAE Film Night – Revija studentskih filmova

Izvor: FCS


Tradicionalna revija studentskih filmova SAE Instituta – SAE Film Night 2018, biće održana u ponedeljak, 2. aprila, od 21h u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Posle projekcije predviđen je koktel.

Premijerno će biti prikazani filmovi studenata SAE Instituta koji su nastali 2017. i 2018. godine. Na smeru za Digitalnu filmsku produkciju obrazuju se budući producenti, režiseri, montažeri, snimatelji. Ulaz je slobodan a broj mesta je ograničen.

Svake godine SAE Institut iz Beograda prikazuje fimove koje su studenti realizovali tokom prethodne godine. Na programu su kratki igrani i dokumentarni fimovi različite tematike. Ovo je zapravo prva prilika da se ovi mladi autori nađu na sceni i susretnu sa publikom.

Ove godine biće prikazani filmovi:
Nina Belina – „Illuminate“, 14min, 2017.
Andrija Djokić – „Poupee“, 21min, 2017.
Aleksej Šefer – „Nebitna“, 18min, 2017.
Petar Savić – „Jazbina“, 15min, 2018.

SAE Institute je najveći koledž za kreativne medije na svetu sa tradicijom od preko 40 godina. Osnovan je 1976. godine u Sidneju kao škola za audio inženjere, po čemu je SAE i danas najpoznatiji, a danas SAE Institute postoji u 54 gradova i 30 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju. SAE Institute nudi svetski priznate diplome u oblasti Audio produkcije, Filma, Web Develpomenta i Animaciju, a među poznatim studentima nalaze se mnogi dobitnici nagrada kao što su Oscar, Grammy i Bafta.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: