Sa kompjuterskih monitora na veliko platno, “Metro 2033” dobija filmsku adaptaciju

Veoma popularna akciona/horor video igrica “Metro 2033”, rađena po romanu Dmitrija Gluhovskog, konačno dobija svoju filmsku verziju. Nju će kreirati producenti Majkl DeLuka i Stiven Leureu.

To je priča o dečaku, Artjomu, koji je preživeo Treći svetski rat i zajedno sa ostalima živi u podzemnoj železnici ispod Moskve, koja je i dalje pod oblakom radijacije. Ono što će Artjom, zajedno sa svojim najbližima, saznati jeste da sadašnja situacija nije nešto najgore što je moglo da ih zadesi. Još veća opasnost vreba iza ugla.

Ostvarenje “Metro 2033” biće obrada romana, a ne igrice, tako da će postojati izvesne razlike, ali će se ista tematika provlačiti kroz ceo film. Mračna tematika, puna neočekivanih, napetih situacija i adrenalinske jurnjave i borbe.

“Moj roman i ja čekali smo da se ovo dogodi poslednih deset godina. Bio sam veoma oprezan oko davanja mog ‘mezimca’ holivudskim producentima, za adaptaciju, ali sada mislim da je roman u pravim rukama. DeLuka i Leureu imaju sjajnu viziju ovog projekta i osećam da je čast raditi sa njima”, rekao je autor, Gluhkovski.

Ljubitelji filmova, a i dobrih video igara, očekujte u skorije vreme jedan odličan akcioni horor.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: