Sa dodele nagrada Zlatni glubus, stižu u naše bioskope, u distribuciji Taramounta

Nakon dodele nagada Zlatni Globus, koje su, po 75. put, održane prošlog vikenda, dolazi vreme da nekoliko naslova u ovoj godini vidimo i u našim bioskopima.
Dobitnik nagrade Najbolji animirani film, ostvarenje “Coco” publika ima prilike da gleda od 27. decembra prošle godine.

U nominaciji za najbolju žensku sporednu ulogu, u filmu SMANJIVANJE (DOWNSIZING), našla se harizmatična glumica sa Tajlanda, Hong Čau. Iako nije osvojila nagradu, imaćemo prilike da je, zajedno sa Metom Dejmonom, Kristen Vig i Kristofom Volcom, gledamo u pomenutom filmu, od 18. januara 2018.

Pored Hong Čau, nominaciju za nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu imala je i Lori Metkalf zahvaljujući lepoj i emotivnoj filmskoj priči LADY BIRD, koju će naši gledaoci imati prilike da pogledaju u bioskopima od 1. marta 2018.

U kategoriji najbolje ženske uloge u žanru mjuzikla i komedije, nominovana je i mlada glumica Sirša Ronan koja je oduševila sve u glavnoj ulozi u filmu LADY BIRD. Sirša je i osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu, a pored nominacija za najbolju sporednu i glavnu žensku ulogu, film LADY BIRD imao je još dve nominacije, za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedija, za koji je osvojio Zlatni globus i za najbolji scenario, što su dva razloga više da domaća publika ne propusti ovaj naslov u bioskopima.

U kategoriji najbolje originalne muzike pisane za film, našlo se ostvarenje FANTOMSKA NIT (PHANTOM THREAD). Glavnu ulogu u ovom filmu igra, dobitnik 3 Oskara i 2 Zlatna Globusa, sjajni Danijel Dej Luis, koji je za isti naslov bio nominovan u kategoriji najbolji glumac u drami. Ova divna priča o najelitnijoj modi pedesetih godina prošlog veka, u domaće bioskope stiže 1. marta 2018.

Pored Danijela Dej Luisa, još jedan legendarni umetnik nominovan je za najboljeg glumca u kategoriji drame, za svoje najnovije delo. Reč je o Geriju Oldmanu i ulozi Vinstona Čerčila u filmu NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR) koji u domaćim bioskopima debituje 11. januara 2018.

Oldman je osvojio Zlatni globus za ovu izuzetnu ulogu što je odlična preporuka za publiku da pogleda ovo ostvarenje.

Ovako prestižno takmičenje nikako ne bi moglo da prođe bez zvučnih imena, pa je tako fenomenalna Džudi Denč nominovana za najbolju žensku ulogu u žanru mjuzikla i komedije, za ulogu u istorijskoj drami VIKTORIJA I ABDUL (VICTORIA AND ABDUL).

U 2017. imali smo prilike da gledamo i fantastični film BEŽI (GET OUT) koji na neverovatan način prikazuje rasnu neravnopravnost sa kojom se srećemo širom sveta. U ovom filmu bolje smo upoznali mladog glumca Danijela Kaluju, koji je za ovaj naslov nagrađen nominacijom za najbolju mušku ulogu u oblasti mjuzikla i komedije, a da je reč o jednom od najboljih naslova u 2017. dovoljno govori i činjenica da je BEŽI (GET OUT) nominovan i u kategoriji najboljeg filma među mjuziklima i komedijama.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: