Robert Redford najavio penziju

Nakon skoro 60 godina glumačke karijere i oko 80 uloga odigranih u filmovima, Robert Redford odlučio je da se pozdravi sa glumačkom profesijom i nastavi da radi samo kao reditelj i producent na budućim projektima. Naravno, nastaviće da vodi Sandens filmski festival, koji je osnovao 1978. godine.

Redford je igrao u mnogim klasicima svetske kinematografije, poput filmova “The Sting”, “Butch Cassidy and the Sundance Kid”, “Three Days of the Condor”, “All the President’s Men” i novijih ostvarenja: “Indecent Proposal”, “Up Close & Personal”, “The Last Castle”, “Spy Game”, “All Is Lost”, “Captain America: The Winter Soldier”, “A Walk in the Woods”, “Pete’s Dragon”.

“Postajem umoran od glume. Ja sam nestrpljiva osoba tako da mi je teško da sedim i radim jednu scenu iznova. U ovom trenutku mog života, kada imam 80 godina, gluma mi ipak pruža više zadovoljstva jer ne zavisim od nikoga. Voleo bih da se vratim slikanju, to mi je stalno u glavi. Idem ka tome. Imam dva glumačka projekta u pripremi: ‘Our Souls at Night’, sa Džejn Fondom i ‘Old Man with a Gun’ sa Kejsijem Aflekom i Sisi Spejsek. Kada završim sa njima reći ću, ‘Okej, gotovo je sa svim ovim’ i onda ću se fokusirati na režiju”, bio je otvoren Redford.

Tokom svoje bogate karijere osvojio je Oskara za najbolju režiju, 1981. godine, za film “Ordinary People”, a 2001. godine nagrađen je i Oskarom za životno delo.

Velika strast, još od mladosti, mu je slikanje. Kada je postao glumac, imao je težak period prvih četiri-pet godina, jer se u svakom trenutku dvoumio da li želi da bude u glumačkom poslu.

Oduvek je jako želeo da bude umetnik.

Sada, s obzirom na najavljeno povlačenje iz sveta glume, imaće vremena da se posveti svojoj prvoj ljubavi.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: