Prvi trejler za odlični “Mustang”

Ostvarenje reditelja Denisa Gamze Egrivena “Mustang”, osvajalo je brojne nagrade ove godine. Premijerno je prikazano u Kanu i od tada je veoma zapaženo gde god da se pojavi.

“Mustang” je priča o pet sestara sa severa Turske, koje se bore protiv ograničenja i zabrana koje su im nametnute. U povratku iz škole, Lale i njene četiri sestre bezazleno se igraju sa dečacima, njihovim vršnjacima. Navodni skandal koji su napravile izaziva reakcije njihove porodice sa širokim posledicama. Kuća polako postaje sve više nalik zatvoru, a časovi o domaćinstvu i kuvanje polako zamenjuju školu. Čak i brakovi počinju da se ugovaraju. Sestre, koje imaju istu želju za slobodom, počinju da se bore protiv ovih postupaka.

Cohen Media Group premijerno će prikazati ostvarenje “Mustang” u bioskopima 20. novebra, a jedna od velikih poruka podrške stiže i od proslavljenog reditelja Darena Aronofskog, koji je pohvalio film svojom, ne baš tako suptilnom porukom koju, otprilike, možemo prevesti ovako: “Je*ote. Koliko je dobar ovaj ‘Mustang’!?”

aronofsky mustang

%d bloggers like this: