Premijera filma Gorana Paskaljevića u Torontu

Izvor: B92/Tanjug


Novi film proslavljenog srpskog sineaste Gorana Paskaljevića, drama “Zemlja bogova” (Dev Bhoomi), imaće svetsku premijeru 10. septembra na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), najavio je danas Filmski centar Srbije.
Ova indijsko-srpska koprodukcija, u festivalskoj najavi opisana kao “vizuelno očaravajuća priča smeštena u udaljeno selo na Himalajima”, biće prikazan u selekciji “Masters”, uz ostvarenja Andžeja Vajde, Vima Vendersa, Kristijana Munđiua, Pedra Almodovara, Kim Ki-duka, Karlosa Saure, Ulriha Zajdla.

Prema sinopsisu, nakon povratka u rodno selo, kod Rahula, koga glumi Viktor Banerdži, oživljavaju mračne uspomene i raspiruju se stare svađe. Njegov povratak iz Velike Britanije prouzrokuje pometnju među seljanima, koji mu nisu oprostili grehe iz prošlosti. Rahul mora da se suoči sa svetom punim predrasuda, u kome žene nemaju pravo da odlučuju o vlastitim sudbinama.

Paskaljević potpisuje scenario i režiju, a direktor fotografije je Milan Spasić. U okviru selekcije “Short Cuts” festivala u Torontu za nagradu se takmiče 44 naslova iz čitavog sveta, a među njima i dva filma srpskih rediteljki.

Ceo tekst pročitajte ovde

Ostavite komentar

%d bloggers like this: