Počinje kampanja “Uradi Jednu Stvar”

Izvor: Centar za unapređenje životne sredine

Kompanija Discovery Communications i u Srbiji pokreće “Uradi Jednu Stvar” (#StartWith1Thing) kampanju ohrabrujući i pojedince i kompanije da se priključe globalnim naporima podizanja svesti o važnosti očuvanja životne sredine i uključivanja u borbu protiv istrebljenja vrsta.

Jedan od centralnih događaja kampanje je premijera revolucionarnog dokumentarca pod imenom U TRCI SA IZUMIRANJEM, režisera Lui Psihojosa, koji će biti prikazan na Discovery kanalu u sredu, 2. decembra do 21:00.

Oskarovac Lui i ekipa koja je producirala film Zaliv, nagrađen od Američke Akademije, čine tim umetnika i aktivista koji su na tajnom zadatku da razotkriju svet trgovine ugroženim vrstama, a sa ciljem sprečavanja masovnog istrebljenja. Obilazeći svet kako bi se neopaženo uvukli u najopasnije crno tržište i koristeći modernu tehnologiju da bi zabeležili vezu između emisije ugljenika i istrebljenja vrsta, dokumentarac otkriva neverovatne i do sad neviđene slike koje će zaista izmeniti način na koji posmatramo svet oko nas.

Na lokalnoj internet stranici www.uradi1stvar.rs svaki pojedinac i kompanija koji se pridruže akciji moći će da sa drugima podele informaciju o svom doprinosu unapređenju okoline. Ovaj sajt, povezan sa društvenim mrežama, prikazuje mapu Srbije, na kojoj su specifičnim ikonicama označene kompanije i pojašnjen način na koji je svaka od njih dala doprinos ovom globalnom pokretu.

Pored kompanija i svaki posetilac će moći neograničeni broj puta da prijavi i pokaže po jednu stvar kojom lokalno doprinosi globalnom pokretu.

Takođe, globalna internet stranica racingextinction.com nudi interaktivne izazove, koji će pomoći porodicama, grupama i pojedincima da smanje emisiju ugljenika i tako umanje svoj karbonski otisak.

O DOKUMENTARCU “U TRCI SA IZUMIRANJEM”

„U TRCI SA IZUMIRANJEM je savršen televizijski događaj Discovery kanala pošto kombinuje čuvene programe o prirodi i nešto veoma važno za sve nas – mogućnost da ostvarimo značajan globalni uticaj”, izjavio je Rič Ros, predsednik Discovery kanala.

„Uz pomoć kompanije Discovery, verujem da možemo napraviti prekretnicu i podstaći promenu neophodnu za očuvanje planete tako da se može održati život svih vrsta”, izjavio je režiser Lui Psihojos. „Nikada nije postojao važniji trenutak od sadašnjeg – odluke koje donesemo u narednih nekoliko godina uticaće na Zemlju i životinjske vrste tokom predstojećih miliona godina”.

„Specijal U TRCI SA IZUMIRANJEM,reditelja Lui Psihojosa, treba da pogledaju svi građani sveta”, izjavio je Džon Hofman, potpredsednik odeljenja za dokumentarce i specijale na Discovery kanalu. „Ovaj film treba da odgleda svako jer živopisno predstavlja ozbiljne pretnje sa kojima se naša prelepa, plava planeta suočava. Još važnije, U TRCI SA IZUMIRANJEM pokazuje kako bismo zajedno mogli da ostavimo prirodu zdravijom nego što smo je zatekli, ukoliko bi svako od nas činio samo po jednu stvar da unapredi zdravo okruženje”.

“Ovo je istorijski televizijski događaj u okviru kojeg će U TRCI SA IZUMIRANJEM biti prikazanu preko 220 zemalja i teritorija širom sveta i ne samo zabaviti publiku, već podići svest o tome kako možemo da učinimo planetu održivom za sve nas”, izjavio je Fišer Stivens, producent.

%d bloggers like this: