Paramount sprema rimejk klasika “Liberty Valance”

Studio Paramount Pictures odlučio se na ovaj hrabar potez. Pitate se, zašto hrabar? S obzirom da su original činile sve same ikone Holivuda, počevši od reditelja Džona Forda, preko Džona Vejna, Džimija Stjuarta i Lija Marvina, jako nas zanima ko će im “izaći na crtu” od savremene generacije reditelja i glumaca. Jedina olakšavajuća okolnost za novu ekipu mogla bi da bude ta, ako su glasine tačne, da će se rimejk dešavati u savremenom dobu. Onda, opet, pitamo se, zbog čega skrnaviti originalnu priču i smeštati je u drugo doba, ali, šta je tu je.

Original iz 1962. godine priča priču o kauboju i advokatu koji se udružuju kako bi ubili vođu odmetnika, Libertija Valansa, koji teroriše čitav grad.

Rimejk bi bio smešten u period 1980-ih godina u zapadnoj Pensilvaniji, tokom kolapsa čelične i auto industrije, ali, kao što smo rekli, to još uvek nije konačna odluka.

Studio traži novog scenaristu, jer Terens Vinter (“The Wolf of Wall Street”, “Boardwalk Empire”), koji je trebalo da bude angažovan za ovaj projekat, više nije u igri. Producent će biti Met Džekson, a početak produkcije i ekipa filma biće naknadno objavljeni.

%d bloggers like this: