Paramount i Džeri Brakhajmer pokreću “The Cruelty”

U pitanju je akcioni triler po istoimenom romanu S. Bergstroma, koji je pisan za mlađu odraslu publiku. Roman je svoju premijeru imao prošle nedelje na Frankfurtskom sajmu knjiga, gde se pojavilo mnogo zainteresovanih strana za njega.

Priča prati mladu devojku, 17-godišnju Gvendolin Blum, koja mora da putuje u mračne predele Evrope kako bi uspela da spase svoga oca, kidnapovanog diplomatu. Sticajem nesrećnih okolonosti ona biva uvučena u lanac krijumčarenja i trgovine oružjem i ljudima.

Poznavaoci filmskih prilika ovo ostvarenje već opisuju kao mešavinu akcionih hitova “Taken” i “La Femme Nikita”.

Foto:  NuCodex Publishing

Foto: NuCodex Publishing

“The Cruelty” je Bergramov prvenac. On je ranije radio u marketinškim agencijama kao kreativni direktor. Izgleda da je pisanje romana nešto što mu ide od ruke, tako da, ponesen uspehom prvog, počeo je da piše svoj drugi roman. Možda je u pitanju nastavak, pa nas onda može, u skorijoj budućnosti, čekati neka nova filmska trilogija.

Džeri Brakhajmer ima ugovor sa kompanijom Paramount koji važi tri godine i po kome ima pravo da prvi bira projekte koje studio razmatra. Potpisao ga je 2014. što će reći da ima još dve godine pravo prvenstva, među rediteljima. Trenutno producira ostvarenje “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” za kompaniju Disney i razvija nastavak filma “Top Gun” za Paramount.

%d bloggers like this: