Ovoga puta nije greška

Ejb Vigoda, glumac, ljubitelj dobre komedije, čest gost na “Celebrity Roast” okupljanjima, gde se drugarski ismevaju razne poznate ličnosti, čuveni Salvatore Tesio iz filma “The Godfather”, ovoga puta nas je zaista napustio.
U poslednje vreme dosta puta se dešavalo da se greškom objavi informacija o smrti ovog glumca, pa je, u bliskim krugovima, postao neko ko prkosi smrti. Još 1982. godine magazin People naveo ga je kao “pokojni Ejb Vigoda” u priči o Barniju Mileru, na šta im je on odgovorio oglasom preko cele stranice u časopisu Variety, kako leži u kovčegu i čita njihov magazin.
Ipak, u svojoj 94. godini otišao je zauvek i ostaće upamćen po brojnim filmskim i televizijskim ulogama. Rođen je u Bruklinu 1921. godine, počeo profesionalnu karijeru 1947, a na pozorišnim daskama oformio se kao ime 1960-ih godina.
Mogli smo ga videti u ostvarenjima kao što su “Cannonball Run II”, “Look Who’s Talking”, “Joe Versus The Volcano”, serijama “Law & Order”, “Murder, She Wrote”, “MacGyver” i “The Bionic Woman”.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: