Otišao komandant Lasard

Američki glumac, Džordž Gejns, svima nama najpoznatiji po ulogama u serijalu “Police Academy” gde je glumio trapavog i dobrodušnog komandanta Erika Lasarda, koji, iako ima samo najbolje namere, svoju jedinicu uvek uvali u nevolje, umro je u svojoj 99. godini, u porodičnom domu u Vašingtonu.

Rođen je 1917. godine u Helsinkiju u Finskoj, a nakon II Svetskog rata preselio se u SAD, gde je dobio američko državljanstvo i tu ostao do kraja života.

Tokom 40-ih i 50-ih godina prošlog veka imao je veoma dobru karijeru na Brodveju, u komedijama i mjuziklima, da bi 60-ih i 70-ih godina prešao na TV serije. Starija publika pamti ga po učešću u serijama kao što su “Mission: Impossible”, “Hawaii Five-O”, “Hogan’s Heroes”, “The Six Million Dollar Man” i “Columbo”. Međunarodnoj publici postao je poznat po ulozi legendarnog Lasarda u serijalu “Police Academy”, koji je imao sedam nastavaka. Gejns se pojavljivao u svakom od njih.

Voleo je glumu i dobru komediju, a o svojim slavnim danima u “Policijskoj Akademiji” izjavio je: “Naravno, srećan sam zbog toga. Ali, znajući ćudljivosti posla u industriji zabave, ne mogu ovo sve shvatati ozbiljno”.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: