Održana konferencija za medije povodom početka snimanja filma “Jesen samuraja”

Izvor: Taramount

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Juče je u Bečeju održana prva konferencija za medije povodom početka snimanja romantične komedije JESEN SAMURAJA, po scenariju Dimitrija Vojnova i u režiji Danila Bećkovića, čija se premijera očekuje u jesen 2016. godine.

Prisutne medije je u velikoj Sali opštine Bečej pozdravio predsednik opštine mr Vuk Radojević, koji je izrazio veliko zadovoljstvo time što je ekipa filma JESEN SAMURAJA izabrala baš Bečej za snimanje ovog naslova.

“Bečej, pored značajnih ulaganja u infrastrukturu, želi da investira u kulturu i ovaj film je pokazatelj toga”, izjavio je Vuk Radojević.

Reditelj Danilo Bećković je ovom prilikom rekao da će pokušati da naprave vedar, veseo i dinamičan film, naglasivši da je ekipa već uigrana i da odlično funkcioniše. Bećković je istakao da su u Bečeju pronašli odgovarajuće lokacije za snimanje i odlične partnere u predstavnicima opštinske vlasti, ali i građanima koji će biti statisti u filmu.

jesen samuraja press

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Scenarista filma, Dimitrije Vojnov je o filmu JESEN SAMURAJA rekao:

“Mislim da će ovo biti osveženje jer odavno u srpskoj kinematografiji nismo imali romantičnu komediju i film koji se snima van Beograda. Pokazaćemo drugačiji doživljaj gradskog života, što je izazov za sve nas”.

Glavni glumac u filmu, Petar Strugar, koji u filmu tumači lik Vladice otkrio je da će u filmu biti dosta scena borbi, za koje je počeo vrlo temeljno da se priprema pre skoro godinu dana redovno trenirajući boks, karate i džiudžicu.

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Najmlađi član glumačke ekipe je sedmogodišnji Petar Novićević, kome je ovo prvo pojavljivanje na filmu, a pohađa glumu u Pan teatru.

Producent Marko Paljić rekao da će prva faza snimanja trajati do 15. decembra u Bečeju, posle toga sledi druga faza tokom februara i marta na drugim lokacijama, a film bi u bioskopima trebalo da se pojavi krajem oktobra ili početkom novembra sledeće godine.

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Režija: Danilo Bećković

Uloge: Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović

Scenario: Dimitrije Vojnov

Producent: Marko Paljić

Žanr: romantična komedija

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Sadržaj: JESEN SAMURAJA je romantična komedija sa mnogo smeha, ali i nežnih osećanja. Glavni junak, Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih komičnih situacija.

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

Foto: Marko Vlaović/Nataša Ilić

%d bloggers like this: