Obeleženo 40 godina filma “Taxi Driver”

Na Trajbeka festivalu, koji se završava sutra, 24. aprila, obeleženo je 4 decenije filma “Taxi Driver”, koji je režirao Martin Skorseze.

U glavnim ulogama, u ovom ostvarenju, bili su Robert de Niro, Harvi Kajtel, Sibil Šepard i tada trinaestogodišnja, nepoznata devojčica po imenu Džodi Foster.

Ovogodišnja projekcija filma bila je lep izgovor da se okupi stara ekipa i priseti davnih dana, kada su svi bili, ili relativno poznati ili, kao u slučaju Džodi Foster, potpuno nepoznati filmskom svetu.

Okupljanju su osim glumačke ekipe prisustvovali reditelj Martin Skorseze, scenarista Pol Šreder i producent Majkl Filips.

taxi driver

Najteži deo u filmu, prisećali su se kroz smeh Skorseze i Filips, bio je nagovoriti čuvenog kompozitora Bernarda Hermana da radi muziku za film. Herman je do tada radio muziku za čuvenu seriju “Twilight Zone” i za Hičkokove napete trilere, bio je poznat po stvaranju muzike koja odaje rast tenzije, što je upravo trebalo Skorsezeu.

Kada su mu se prvi put obratili, Herman je kratko odgovorio: “Ne radim filmove o vozačima taksija”, ali, na svu sreću, nakon čitanja scenarija, pristao je na saradnju.

Razgovor ekipe filma sa prisutnom publikom prošao je u opuštenoj atmosferi, a prisutni su imali prilike da čuju još interesantnih anegdota sa snimanja.

Sada, kada su svi oni svetski poznati i imaju malo vremena za susrete sa starim prijateljima, ovakvo jedno okupljanje, na godišnjicu filma, bilo je, verujemo, svima njima jedna draga uspomena za budućnost.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: