Novo Disney ostvarenje, “Cruella de Vil”, dobilo snenaristkinju

Sigurno se veliki deo vas seća zlokobne žene, crno-bele kose, sa raskošnom bundom, crvenim rukavicama i muštiklom u rukama, koja smera da slatke male dalmatince iskoristi za dobijanje krzna koje je na visokoj ceni u industriji mode. Da, to je Kruela de Vil. Upravo ona je novi lik, iz radionice kompanije Disney, koji će dobiti svoj živi-akcioni film.

Foto: disneystore.com

Foto: disneystore.com

Ono što je izvestio The Hollywood Reporter jeste da su kao pisci za scenario odabrani Keli Marsel i Stiv Zisis. Keli Marsel je britanska glumica i pisac, poznata po svom radu na naučno-fantastičnoj TV seriji pod nazivom „Terra Nova“ i u skorije vreme po scenariju koji je pisala za film „Fifty Shades of Grey“, dok je Stiv Zisis poznat kao ko-kreator TV serije „Togetherness“ zajedno sa Džejem i Markom Duplasom.

 Foto: David Livingston/Getty Images

Foto: David Livingston/Getty Images

Lik Kruele de Vil se prvi put pojavio u romanu Dodija Smita, “The Hundred and One Dalmatians”, 1956. godine, da bi se kasnije pojavila u dva animirana filma kompanije Disney, kao i u dva živa-akciona filma “101 Dalmatians” i “102 Dalmatians”, gde je njen lik fantastično izvela Glen Klouz.

Foto: Disney

Foto: Disney

Film o Krueli de Vil bi trebalo da nosi naziv “Cruella”, a datum njegove premijere još uvek nije poznat. Postoje četiri moguća termina, među skoro objavljenim od strane Disney studija, za koje nije naveden naziv filma, a to su 22. decembar 2017. godine, 02. novembar 2018. godine, 29. mart 2019. godine i 18. novembar 2019. godine.

%d bloggers like this: