Novi “Prometheus” ponovo promenio ime?

Kada je Ridli Skot septembra meseca otkrio da nastavak filma “Prometheus” neće biti “Prometheus 2”, kao što je većina ljudi mislila, već da će ostvarenje nositi naziv “Alien: Paradise Lost”, pojavilo se dosta komentara. Neki su bili pozitivni, neki negativni, a neki nisu znali šta je reditelj ovim hteo da kaže.

Mada zvanično nije objavljeno da je naslov promenjen, reditelj je u intervjuu koji je imao na AFI filmskom festivalu, povodom ostvarenja “The Martian” spomenuo nastavak “Prometheus”-a pod drugim naslovom. Da li slučajno ili namerno, to samo on zna. Možda proverava kako će publika reagovati na novo ime. U svakom slučaju razgovor je išao ovako: “Spremao sam se da radim ono što će se zvati ‘Alin: Covenant’, koji treba da počne sa snimanjem februara. Mučili smo se sa scenarijem, a onda je zazvonio telefon. Neko je rekao, ‘Slušaj, imam stvar koja je kompletno napisana, zove se ‘Martian’ a ja sam samo promumlao, ‘Ha?’. Pročitao sam ga na brzinu, za sat vremena jednog popodneva, čuo se sa Fox studijom i rekao da treba da razgovaram sa Druom (Godardom)’ “, seća se Ridli Skot.

To je tako suptilno provučeno u početku priče, ali dovoljno da nas zainteresuje i da se zapitamo, koji će sad biti, “Paradise Lost“ ili “Covenant”? Ko zna, možda bude još promena do kraja projekta. Ipak je suviše rano za konačnu odluku. Produkcija još uvek nije ni počela, a zatim sledi postprodukcija, pa tek onda finalno doterivanje ostvarenja pred premijeru, 2017. godine.

%d bloggers like this: