Nil Blompkamp planira rimejk filma “Navigator”?

Od kako mu je propao dugo pripremani rimejk filma “Alien”, jer mu se, svojom vizijom, suprotstavio mnogo uticajniji Ridli Skot, tvorac originalnog filma, mladi Nil Blompkamp (“District 9,” “Chappie”) odlučio je da više ne zavisi od velikih studija i stvari uzme u svoje ruke.
Osnovao je produkciju pod nazivom OATS Studios i počeo da se bavi prvenstveno kratkim ostvarenjima koja su vrhunski snimljena, sa mnogo CGI elemenata i uglavnom SF tematike. Možemo ove filmove shvatiti i kao neku vrstu održavanja kondicije pred ozbiljniji rad na nekom većem filmu.
A ovih dana, možda nam je i došao odgovor na pitanje koji bi to film mogao da bude.
Blompkamp je na svom Twitter nalogu postavio interesantnu objavu koja nagoveštava da je reditelj zainteresovan za rimejk SF ostvarenja iz 1986. godine, “Flight of the Navigator”.

Originalni film govori o dečaku kojeg su oteli vanzemaljci i koji se pojavljuje se osam godina kasnije, bez dana starenja i bez sećanja na to šta se dogodilo.
U međuvremenu, NASA otkriva njegovu vezu sa otkrivenim NLO-om i pokušava da ga uhvati kako bi saznali odakle mu takve sposobnosti.
Da li će ovo zaista biti sledeći Blomkampov film saznaćemo u narednom periodu.
Za to vreme OATS Studios i dalje radi na kratkim filmovima, a najnoviji projekat je nastavak kratkog filma “ADAM” koji je naišao na sjajni prijem kod publike.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: