Napredak animacije pomoću Blender softvera kroz projekat “Agent 327: Operation Barbershop”

U svetu animacije uvek ima novina, a jedna od poslednjih je projekat na kome je radio Blender institut, a koji nosi naziv “Agent 327: Operation Barbershop”. Namera je bila da se prikažu sve mogućnosti koje pruža softver Blender 3D i set softverskih alata. U projektu je prikazan junak iz holandske serije stripova Martina Lodevajka “Agent 327”, a u objavljenom trejleru možete i sami pogledati kako sve to izgleda i o kakavom kvalitetu animacije je reč.

 

 

Postoji namera da ovaj projekat preraste u animirani film, pa stoga The Blender Animation Studio razvija ovu priču, ali je trenutno potrebno finansirati u njega, kako bi ovu animiranu komediju videla međunarodna publika.

Cartoon Brew je intervjuisao Tona Rusendala, predsednika Blender Foundation i direktora Blender instituta, pri čemu je on između ostalog, izjavio: “Blender je već godinama spreman za holivudski kvalitet. Kao što svi znamo, to najviše zavisi od stvaralačkih moći koje možete osloboditi. Spojte stvarno dobre ljude zajedno i spremni ste da krenete. Nedavna vest o tome da je Barnstorm VFX upotrebio Blender za ‘The Man in the High Castle’ je dobar primer za to.”

Kako se vama čini ovaj projekat?

Ostavite komentar

%d bloggers like this: