Napravljena zlatna Star Wars maska Darta Vejdera u vrednosti od preko milion funti

Spontanost je nešto, što veoma lako može da nam donese velike i male radosti. Jedan takav momenat je vezan za, širom sveta poznatu, svemirsku filmsku franšizu Star Wars i dan kada se ona proslavlja. U pitanju je 4. maj, a vi se sada verovatno pitate zašto je odabran baš taj datum.

Razlog se krije upravo u spontanosti i igri reči nastale na osnovu legendarne fraze “May the Force be with you”, a glasi “May the 4th be with you”, za šta su zaslužni niko drugi, do fanovi ove franšize.

S obzirom na današnji razvoj tehnologije, fanovi širom sveta su povezani i na sebi svojstven način obeležavaju ovaj dan, iako on nije kreiran, niti proglašen od strane kompanije Lucasfilm.

Međutim, ovaj dan je očigledno opšte prihvaćen, tako da i na zvaničnoj internet stranici ove franšize možete naći predloge na koji način ga možete obeležiti. Od mini filmskih maratona, preko odevanja i novih načina pripreme hrane u Star Wars maniru, do kreiranja raznoraznih obeležja, koje možete nositi na svom biciklu i sl. ili možda uraditi tetovažu u Star Wars stilu, otići u odgovarajući Disneyland tematski park itd.

U širokoj lepezi mogućnosti vezanih za ovu proslavu, našla se i zlatna Star Wars maska Darta Vejdera, koju je napravljena u jednoj japanskoj zlatari, pod nazivom Ginza Tanaka. Ova maska će se na proslavi 40 godina od objave prvog  filma ove franšize, prodavati u Tokiju tokom manifestacije Star Wars Day, za 154 miliona jena, što odgovara iznosu od 1, 1 milion funti.

Osim što vas ostavlja bez teksta i po cifri koju treba izdvojiti i po izgledu, ostavlja vas i bez mogućnosti da je nosite iako i budete u mogućnosti da je kupite. Razlog za to je njena težina, koja iznosi skoro 15 kg.

Ako ste ipak za nešto lakšu i jeftiniju varijantu u odnosu na ovu zlatnu masku, u ponudi će biti i zlatni novčići posvećeni ovom događaju u rasponu vrednosti od 900 funti do blizu 9000 funti. Nakon svega, uvek nam ostaje i opcija da samo posmatramo i divimo se nečijoj kreativnosti i mašti.

Da li biste vi dali za zlatnu Star Wars masku Darta Vejdera preko milion funti?

Ostavite komentar

%d bloggers like this: