Najzahtevnija uloga u njegovoj karijeri

Film koji ćemo imati prilike da pogledamo 25. decembra, neće pokazati sav trud koji je ekipa morala da uloži da bi finalni produkt izlgedao kako izgleda. Devet meseci boravka u ledenim šumama Kanade, a posle i u Argentini, bili su toliko naporni za neke da je sedam članova filmske ekipe odustalo od projekta i otišlo kućama. Ostvarenje “The Revenant” režirao je Alehando Gonsales Inaritu.

Leonardo Dikaprio je znao u šta se upušta. U razgovoru za Yahoo! poznati glumac je izjavio: “Ovo je film koji je lebdeo već neko vreme okolo, ali niko nije bio lud da ga prihvati, zbog logistike na mestu na kome je trebalo da snimamo, količine rada koja je potrebna za ovakav film i vežbe koja je potrebna da se sve uradi po Alehandrovoj viziji”.

revenant

Na pitanje da li je u bilo kom trenutku zažalio što se našao u ovakvom projektu, Leonardo kaže: “Mogu da navedem 30 ili 40 sekvenci koje su bile najteže stvari koje sam ikada morao da radim. Bilo da se radi o ulaženju ili izlaženju iz ledenih reka ili spavanje unutar leševa životinja, do onoga što sam jeo na setu (sirovu životinjsku jetru). Bio sam pod konstantnom hipotermijom, na tim ledenim temperaturama”.

Glumac dodaje da ga je ovaj film duboko promenio, a da će se publika osetiti slično, gledajući ovo ostvarenje.

Radnja je inspirisana istinitim događajima i govori o epskoj avanturi preživljavanja legendarnog istraživača Hjua Glasa (Leonardo Dikaprio) koga je njegov tim ostavio da umre, kada ga je napao i skoro ubio medved. Glas prolazi kroz nezamislivu borbu i psihičku patnju, nakon što biva ostavljen i izdan od strane njegovog čoveka od poverenja Džona Ficdžeralda (Tom Hardi). Vođen željom da ponovo vidi porodicu, Glas će morati da izdrži okrutne predele i nemilosrdnu zimu na planinama u kojima je zatočen.

Dosta njih predviđa da će za ovu ulogu Leonardo Dikaprio osvojiti svoju petu nominaciju za nagradu Oskar. Držimo mu palčeve da ova bude srećna.

%d bloggers like this: