Nagrada za Milana Marića na festivalu u Moskvi

Izvor: FCS


Na upravo završenom 40. po redu Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi srpski glumac Milan Marić, osvojio je nagradu „Chopard Talent Award“, kojom firma Chopard, prijatelj ovog festivala, nagrađuje najbolje mlađe glumce.
Marić je nagradu poneo za glumačku kreaciju u rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji, filmu Dovlatov, u režiji Alekseja Germana mlađeg. Ovaj film je svetsku premijeru imao u glavnom takmičarskom programu Berlinskog filmskog festivala ove zime, a srpsku na programu ovogodišnjeg Festa. Marić je nagrađen za ulogu znamenitog ruskog pisca i disidenta, Sergeja Dovlatova, a u nominaciji za ovu nagradu u Moskvi bio je i Miloš Biković, nominovan za ulogu u hit-filmu Led.
Osim toga, Dovlatov je u Moskvi nagrađen i diplomom žirija „Ruskog programa“ za „visoka umetnička dostignuća i autentičnost u prikazu ere!.
Na festivalu u Moskvi ovih dana prikazan je i srpski dokumentarni film Slatko od ništa autora Borisa Mitića, koji je bio i gost festivala. I Dovlatov i Slatko od ništa nastali su uz podršku Filmskog centra Srbije.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: