Morgan Frimen za legalizaciju marihuane širom sveta

U novom intervjuu za The Daily Beast, Morgan Frimen je hrabro istupio napred, za legalizaciju marihuane. Oskarovac je otkrio da je veliki poštovalac ove biljke i da je redovno koristi na različite načine. Potpuno je isprobao sve kvalitete medicinske marihuane i naglašava prednosti njene legalizacije.

Nekada su govorili, ‘Ako pušiš tu stvar, navući ćeš se’. Moja prva žena me je uvela u ovo pre mnogo godina”, kaže 77-godišnji Oskarovac i nastavlja:

“Kako je uzimam? Kako god da dođe. Poješću je, popušiću je, ušmrkaću je. Ovaj pokret (za legalizacju) dugo već postoji i noge su mu sve duže”, misleći na najnovije političke procedure da se legalizuje upotreba medicinske marihuane. “Udruženje shvata da alkohol nema pravu medicinsku svrhu. Možda ako popijete jedno piće, smiriće vas, ali ako popijete više, sj*bali ste se”.

Frimen otkriva da je pronašao benefite medicinske marihuane nakon što je imao strašan udes 2008. godine. U nesreći je teško povredio levo rame i ruku i trpio je strašne bolove.

morgan crash

Marihuana ima mnogo korisnih upotreba. Imam fibromajagliju (tinjajući bol) u ovoj ruci i jedina stvar koja nudi bilo kakvo olakšanje i smirivanje boli je marihuana. Govori sve sve češće o deci koja imaju teške napade i marihuana je stvar koja im pomaže da se ti napadi smire i da deca vode normalan život. To, po meni, jasno govori: ‘Legalizujte je širom sveta!”

I kakve negativne efekte ima?”, dodaje on. “Pogledajte Vudstok 1969. Rekli su, nećemo im smetati niti ćemo bilo šta reći o pušenju marihuane i nije se desio ni jedan incident niti tuča”:

Frimen je već ranije, 2012. godine govorio o njegovoj podršci legalizaciji, za magazin Newsweek, izjavivši tada: “To je najgluplji mogući zakon, s obzirom na istoriju. Ne možeš sprečiti ljude da rade šta žele, zato zaboravite o tome da je proglasite protivzakonitom. Ovim samo pravite kriminalce od ljudi koji nisu uključeni u nikakvu kriminalnu aktivnost. I trošimo milijarde dolara pokušavajući da se borimo u ‘ratu’ koji ne možemo da dobijemo! Mogli bismo da zaradimo milijarde, jednostavno, legalizujte je, oporezujte je kao alkohol. Stvarno je glupo”.

Foto: weedlydaily.com

Foto: weedlydaily.com

%d bloggers like this: