Margo Robi kao bivša šampionka u umetničkom klizanju, Tonja Harding, u filmu “I, Tonya”

Tonja Harding, rođena 1970. godine, je svojevremeno bila prva žena u Americi, a druga na svetu, koja je uspela da u umetničkom klizanju, prilikom takmičenja, izvede skok poznat kao trostruki aksel, koji je naziv dobio po norveškoj klizačici Aksel Paulsen, koja ga je prva izvela 1882. godine. Kao dvostruka Olimpijka i dvostruka šampionka u SAD-u u umetničkom klizanju, Tonja je bila u žiži javnosti. Međutim, taj uspeh je pao u senku, kada je pala sumnja na nju, da je bila jedan od krivaca za napad na njenu koleginicu, takođe uspešnu klizačicu, Nensi Kerigan. Napad se desio 1994. godine, prilikom nacionalnog prvenstva, pri čemu je Nensi Kerigan dobila udarac u koleno, koje srećom nije bilo slomljeno, ali je morala da se povuče sa navedenog prvenstva, koje je na kraju Tonja Harding osvojila. Međutim, obe su uspele da budu u olimpijskom timu te iste godine. Tonja Harding je priznala krivicu za ometanje i nakon toga je doživotno izbačena iz Američkog udruženja umetničkog klizanja.
Deadline je objavio da će bivšu šampionku, Tonju Harding, glumiti Margo Robi u filmu “I, Tonya”, dok se još uvek ne zna koja će glumica biti odabrana za ulogu njene rivalke Nensi Kerigan. Takođe nije poznato ni ko će režirati ovaj film, ali se zna da je scenario napisao Stiven Rodžers i to nakon dugih intervjua koje je obavio sa samom Tonjom Harding, kao i sa njenim bivšim mužem, Džefom Gilulijem, koji je bio, takođe, umešan u napad na Kerigan. Brajan Ankles će biti producent, do sada prepoznatljiv kao jedan od producenata filmova “The Hunger Games” (2012.), “The Hunger Games: Catching Fire” (2013.) i “The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” (2014.).
Glumicu Margo Robi ćemo moći ove godine da gledamo u filmovima “The Legend of Tarzan” i “Suicide Squad”, čije su premijere najavljene za jul i avgust.
Rivalstva u svetu sporta nisu retkost, ali kontroverzne priče su nešto što ne bi trebalo da egzistira u tom svetu fer-pleja. Na žalost, realnost je drugačija, a nama ostaje da očekujemo završetak ovog projekta i pogledamo još jednu u nizu životnih priča.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: