“LOVAC NA JELENE” na Letnjoj pozornici DKSG

Izvor: DKSG


Od petka 16. do nedelje 18. septembra u Domu kulture „Studentski grad“ biće održan program posvećen Majklu Ćiminu nedavno preminulom američkom reditelju i scenaristi. Na Letnjoj pozornici DKSG biće prikazani filmovi „Kalibar 20 za specijalistu“, „Lovac na jelene“ i „Godina zmaja“. O kultnom i kontroverznom reditelju i dobitniku pet Oskara za film „Lovac na jelene“ govoriće Goran Terzić filmski kritičar i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Projekcije počinju u 20 časova.
Petak 16. 9.
KALIBAR 20 ZA SPECIJALISTU

Foto:  Malpaso Company

Foto: Malpaso Company

r: Majkl Ćimino
ul: Klint Istvud, Džef Bridžis
SAD, 1974, 115’

Rediteljski debi Majkla Ćimina je roud-muvi koji povezuje iskusnog kriminalca i varalicu Džona sa mladim kradljivcem automobila Lakonogim. Zajedno se upuštaju u niz avantura, tokom bekstva sa neizvesnim krajem… Oskar za najbolju sporednu mušku ulogu 1974.

Subota17. 9.
LOVAC NA JELENE

Foto:  EMI Films/Universal Pictures

Foto: EMI Films/Universal Pictures

r: Majkl Ćimino
ul: Robert de Niro, Kristofer Voken
SAD, 1978, 183’

Majkl, Stiven i Nik su prijatelji iz detinjstva, druga generacija ruskih emigranata. Žive u malom industrijskom mestu u Pensilvaniji. Još kao srednjoškolci slobodno vreme su provodili u lovu, za koji ih vezuju divne uspomene.

Nedelja18. 9.
GODINA ZMAJA

godina-zmaja

Foto: Dino De Laurentiis Company

r: Majkl Ćimino; ul: Miki Rurke, Džon Loun
SAD, 1985, 134’

Policijski triler u kome se ambiciozni detektiv upetlja u niz ubistava u Kineskoj četvrti i neraščišćene račune između Trijada i Mafije…

U slučaju kiše filmovi će biti prikazani u Velikoj sali. Ulaz slobodan.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: