Lionsgate želi Krisa Evansa kao novog dr Džekila

I dok Universal pravi svoj Monster Universe u kojem je već kao dr Džekila izabrao oskarovca Rasela Kroua, Lionsgate planira da, takođe, napravi film o doktoru koji ima podeljenu ličnost, doduše, sa malim obrtom.

Kao glavnog glumca žele da angažuju Krisa Evansa, koga publika poslednjih godina ima prilike da gleda kao Kapetana Ameriku u Marvel-ovim “Captain America” i “Avengers” ostvarenjima.

Kako ne bi u potpunosti bili kopija Universal-ovog projekta, Lionsgate je svoj film zasnovao na BBC seriji Stivena Mofata iz 2007. godine.

Priča će pratiti doktora Toma Džekmena, potomka slavnog doktora Džekila, koji je, kroz genetiku, nasledio njegove neobične osobine transformacije. Zbog toga je u svom podrumu napravio sigurnosnu prostoriju kako bi mogao da bude vezan i posmatran tokom transformacije u gospodina Hajda, jer se ni jedna osoba, koja živi u telu doktora Džekmena, ne seća one druge. Jedini način na koji mogu da komuniciraju jeste putem snimaka. Međutim, Hajd jedne večeri uspeva da se otrgne i kreće u potragu za Džekmenovom porodicom.

Entoni Bagaroci i Čarls Mondri radili su na scenariju za ovo ostvarenje, a produkcija je još uvek u potrazi za rediteljem.

Ako Kris Evans pristane na angažman, produkcija bi mogla da krene nakon završetka snimanja dva dela filma “Avengers: Infinity Wars”.

Inače, Krisa Evansa ćemo moći da vidimo, pre ovoga, u filmu “Gifted”, koji u bioskope dolazi 16. juna sledeće godine.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: