Las Halstrom kao režiser filma “The Nutcracker and the Four Realms” studija Disney

U svetu studija Disney nastaju i dalje nove, igrane, verzije poznatih bajki i priča. Jedna od njih je igrana verzija baleta “The Nutcracker”(originalan naziv na ruskom: “Щелкунчик “/na srpskom: “Krcko Oraščić”), koji se odigrava u dva čina, nastalog prema priči “The Nutcracker and the Mouse King” (“Krcko Oraščić i Kralj miševa”), a koju je napisao E.T.A. Hofman. Treba pomenuti da je istoimena svita koju je uradio Petar Iljič Čajkovski je privukla veću pažnju publike.
Kako navodi The Hollywood Reporter, film “The Nutcracker and the Four Realms” će režirati Las Halstrom, švedski režiser i scenarista. Producent će biti Mark Gordon, a izvršni producent Lindi Goldstajn. Adaptacija će biti urađena prema scenariju Ešlija Pauela, koji je proveo dosta vremena radeći na njemu tokom dve godine.
Las Hlastrom je prvobitno postao poznat po tome što je režirao skoro sve muzičke spotove pop grupe ABBA, da bi kasnije postao filmski režiser. Bio je nominovan za Oskara za najbolju režiju, za filmove “My Life as a Dog”(1985.) i “The Cider House Rules”(1999.), a treba spomenuti i film “Chocolat”(2000.), sa Žilijet Binoš i Džonijem Depom u glavnim ulogama, koji je ostvario zapažen uspeh i po pitanju zarade, a i po pitanju dobijenih kritika.
Iako je nekoliko sličnih projekata adaptacije ove poznate priče bilo u najavi poslednjih godina, ni jedan se još uvek nije realizovao. Priča o devojčici Klari koja dobija lutku Krcka Oraščića na Badnje veče od svog kuma, a koja će tokom ponoći oživeti i uvesti je u čaroban svet u kome će se naći usred rata između liciderskih vojnika i armije miševa, svakako nastavlja da živi tokom godina, a nama ostaje da budemo strpljivi i sačekamo trenutak kada ćemo moći da je pogledamo i na filmskom platnu.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: