Lars von Trir se povlači posle filma “The House That Jack Built”?

Večito kontroverzni reditelj, sa filmovima koji su sve samo ne obični i standardni, Lars von Trir, očigledno zaokupljen svojim ličnim problemima, na nedavnoj konferenciji za štampu najavio je da je ostvarenje “The House That Jack Built”, moguće, njegov poslednji film.

“Osećam se kao go*no. Suviše sam napet i nervozan. Mislim da postajem previše star za ovo. Sam rad na setu i jurnjava za nekim glumcima, čak iako su veoma dragi, ogroman je izazov na više nivoa. Mislim da ne mogu više snimati filmove nakon ovog”.

Ostvarenje “The House That Jack Built” prati život čuvenog serijskog ubice Džeka, čiji je lik zasnovan na Džeku Trboseku.

Radnja filma počinje 1970-ih godina u Americi i tokom dvanest godina života prati Džeka i dešavanja nakon njegovih pet ubistava. Svako od njih oblikovaće njegov razvoj i povlačiće sve veći rizik od otkrivanja, ali on ove zločine posmatra kao umetnička dela.

Kako policija sužava krug oko njega, on pravi arogantnije i smelije poteze.

Met Dilon igraće Džeka Trboseka, Bruno Ganc biće misteriozni karakter koji započinje razgovor sa Trbosekom o njegovim delima i mislima.

Glumačku ekipu čine i Rajli Kiou, Sofi Grabol, Uma Turman i Sioban Falon Hogan. Uma i Sioban su stare poznanice poznatog reditelja. Uma je igrala u filmu “Nymphomaniac”, a Sioban u ostvarenjima “Dogville” i “Dancer In The Dark”.

Snimanje filma počeće krajem ovoga meseca u Švedskoj, a nastaviće se maja meseca u Danskoj.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: