Kristofer Plamer dobija nagradu za životno delo

Oskarovac, filmski, TV i pozorišni glumac, Kristofer Plamer, koji je u ovom poslu skoro 60 godina, dobiće najveće priznanje za svoj doprinos filmskoj inudustriji od strane Akademije kanadskog filma i televizije.

Priznanje će mu biti uručeno na Kanadskim filmskim nagradama koje će biti održane 12. marta ove godine u Torontu.

“Kristofer Plamer je jedan od najvećih glumaca svoje generacije, koji je oduševljavao publiku svojim sjajnim performansima. Čast nam je da ćemo ga imati ove godine kao počasnog gosta”, izjavio je predsednik Akademije, Martin Kec.

Rođeni Kanađanin, Plamer je odrastao u Montrealu, a karijeru je počeo u pozorištu. Od kako je dobio ulogu u ostvarenju Sidnija Lumea, “Stage Struck” sve češće se pojavljuje u filmovima. Za ulogu u ostvarenju “Beginners” (2010.) dobio je Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Publika ga pamti i po učešću u filmovima kao što su “The Sound of Music”, “The Man Who Would Be King”, “A Beautiful Mind”, “The Insider”, “Inside Man”, a uskoro ćemo ga videti u ratnoj drami “The Exception”, kao i ostvarenju “The Man Who Invented Christmas”, u kojem će igrati čuvenog škrticu, Skrudža.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: