Kris Hemsvort pronašao sebi novu franšizu?

Kako saznaju dobro obavešteni izvori, Kris Hemsvort bi uskoro mogao da započne snimanje nove franšize u kojoj će imati glavnu ulogu. Zvezda filmova “Thor”, “Avengers” i “The Huntsman” mogao bi da se, za nekoliko godina, pojavi pred svetskom publikom kao Alan Kvotermejn, avanturista i lovac, koji u afričkim džunglama pronalazi blago, ali i nevolje.

Do sada su ga glumili Ričard Čembrlen i Partik Svejzi, a inače, Alan Kvotermejn je poslužio kao jedna od inspiracija za stvaranje lika čuvenog Indijane Džounsa.

Scenario za novi film radiće Barnet Bretler, a komapnija Sony već priprema teren za produkciju prvog u nizu filmova. Lik ovog avanturiste prvi put se pojavio u romanu H. Rajdera Hagarda, 1885. godine, “King Solomon’s Mines” (“Rudnici kralja Solomona”) i do sada se vraćao u 13 nastavaka, tako da studio Sony ima sasvim dobre osnove za kvalitetnu franšizu u budućnosti.

Studio DreamWorks pokušao je da oživi franšizu sa Semom Vortingtonom, kao glavnim glumcem, ali je projekat neaktivan već godinama. Podestimo se i da ga je igrao Šon Koneri, u filmu iz 2003. godine, “The League of Extraordinary Gentlemen”.

Sada, s obzirom da se planira nekoliko filmova, odabran je mlađi glumac, veoma popularan, pre svega kod dama, tako da je novi serijal skoro sigurna stvar. Ali, sačekaćemo ipak zvanične vesti. Do tada, Krisa Hemsvorta možemo gledati u drami Rona Hauarda “In The Heart of the Sea“, zatim u ženskoj obradi filma “Ghostbusters”, a na proleće u ostvarenju “The Huntsman: Winter’s War”.

%d bloggers like this: