Kraj Harvija Vajnstina?

Danas je objavljena jedna od najvećih mračnih tajni Holivuda, o patnjama kroz koje su glumice prolazile kod jednog od najmoćnijih producenata i šefa jednog od najvećih studija, Harvija Vajnstina.

Harvi Vajnstin, tokom proteklih decenija svojim nedoličnim ponašanjem prema raznim poznatim glumicama prelazio je granice pristojnosti neprimerenim zahtevima u kojima je tražio razne usluge kako bi odobrio uloge u filmovima koje je njegov studio radio.

Jedna od mnogih koje su šokirane izašle iz njegove kancelarije je i Ešli Džad, koju je pre dvadesetak godina, na unapred dogovorenom sastanku u vezi sa novim filmom, Vajnstin pozvao da ga gleda dok se tušira.

Foto: Getty Images

Do sada su sa osam glumica postignuta vansudska poravnanja u zamenu za ćutanje o Vajnstinovim nepristojnim ponudama.

Svestan da je mnogima naveo mnogo bola angažovao je psihijatre koji će se pozabaviti njegovom bolešću, a on je odlučio da se na neodređeno vreme povuče iz Holivuda.

Harvi Vajnstin je sa bratom Bobom 1979. godine osnovao kompaniju Miramax, koju je vodio do 2005. godine. Tada, posle razmirica sa partnerskom kompanijom Disney, obojica napuštaju Miramax i osnivaju The Weinstein Company.

U toku svoje karijere zaslužni su za hitove kao što su “Pulp Fiction”, “Sex, Lies, and Videotape”, “Shakespeare in Love”, “Chicago”, “Django Unchained”, “Inglourious Basterds”, “The Imitation Game” i mnoge druge.

Nije poznato koliko će Vajnstin biti odsutan iz Holivuda i da li će se ikada vratiti. Samim tim neizvesna je i budućnost kompanije čiji je, iako je radio zajedno sa bratom Bobom, ipak bio vodeći čovek.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: