Kostner želi sa snimi desetočasovni vestern

Ako se setimo njegovih ranijih filmova, neće nam biti nimalo strana ova namera Kevina Kostnera, koji je poznat po dugim ostvarenjima.

Njegov film “Waterworld” traje dva sata i petnaest minuta, vestern “Open Range” dva i po sata, dok ostvarenja “Dances with Wolves” i “The Postman” traju oko tri sata.

Sada, poznati glumac/reditelj, priprema još obimniji projekat.

“Imam još jedan vestern koji sam pripremio sa još nekim ljudima i želeo bih da drugi deo moje karijere više posvetim režiji. Konstantno mi daju filmove za koje smatram da bi ih drugi reditelji uradili bolje, ali ima dosta glasova od strane moje porodice koji kažu, ‘Moraš da režiraš filmove koji ti se dopadaju’, tako da mislim da ću to i raditi”, rekao je Kostner.

“Radim već neko vreme na ovom filmu. Traje negde oko 10 sati, šta kažete na to? Možda ću napraviti tri filma od njega. Postoji i četvrti, tako da je u stvari ovo saga. Mogao bih da ga ponudim televizijama ili radim po jedan svakih šest meseci, da napravim jedan veliki vestern koji je povezan kao što su bili ‘Jean de Florette’ i ‘Manon of the Spring’. Mislim da su oni zabavni za gledanje”.

Poslednjih godina svedoci smo povratka vesterna na velika platna.

Setimo se samo filmova kao što su rimejk ostvarenja “The Magnificent Seven”, zatim Tarantinovi “Django Unchained” i ” The Hateful Eight”, pa “Bone Tomahawk”, “In A Valley Of Violence”, “Salvation”, “Forsaken” i mnogi drugi.

Kakav nam opus priprema Kostner, čiji je, upravo vestern, “Dances with Wolves” osvojio sedam Oskara, 1991. godine, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: